Google, Güncel Android İşletim Sistemi Kullanım Oranlarını Yayınladı

Google 16 Nisan itibariyle en güncel Android işletim sistemi kullanım oranlarını yayınladı. Tabloya göre en güncel işletim sistemi olan Android 8.0 Oreo yükselişe geçmiş durumda.

Google, Nisan ayı resmi Android işletim sistemi kullanım oranlarını yayınladı. numaralarını yayınladı. Tabloya ilk bakıldığı zaman Android 8 Oreo işletim sisteminin geçen yıl aynı zamanda ki Android 7 Nougat işletim sistemi kadar hızlı büyümediğini görüyoruz. Bu da pek iyi bir durum değil. Birçok üretici halen cihazına Android 8 Oreo güncellemesini vermediği için Oreo sürümü listede orta sıralarda yer alıyor.

Android Oreo işletim sisteminin pazar payı bundan yaklaşık iki ay öncesi % 1'in biraz üzerindeydi. O sebeple iki aylık süreye baktığımız zaman Oreo kullanım oranında büyük bir artış yaşanmış durumda. Oreo sürümü şu anda cihazların % 5'ine yakınında kullanılıyor. Elbette bir sonraki büyük Android işletim sistemi güncellemesi olan Android P'nin bu yıl sonuna doğru piyasaya çıkacağını düşündüğümüz zaman bu oran çok küçük gibi görünüyor.

Fakat bu durum pekte sürpriz olmadı. Çünkü yıllardır her Android sürümü belli bir süre düşük kullanım oranında kalıyor. Bunun sebebi firmaların kendi cihazları için işletim sistemini adapte etmesi ve geliştirme sürecinin uzun olması.

Geçtiğimiz Nisan ayında Android 7.0 Nougat % 4,5 civarında bir pazar payına sahipken, Android 8.0 Oreo cihazların sadece % 4.1'inde kullanılıyor. Bu fark ihmal edilebilir gibi duruyor. Belki de bunun sebebi HTC, Motorola ve LG gibi pek çok firmanın henüz kendi amiral gemisi cihazlarına Android 8 Oreo güncellemesini vermeye başlamamış olmasıdır.

Whatsapp