Google, görsel arama sonuçlarında değişikliğe gitti

Google ile Getty Images arasında gerçekleştirilen anlaşma sonrasında, arama sonuçlarındaki ''Görüntüle'' seçeceği kaldırıldı.

Arama motoru dünyasının bir numaralı adı olarak karşımıza çıkmayı başaran Google firması, Getty Images ile yeni bir sözleşmenin altına imzasını attı. Artık bundan böyle Google görsellerde Getty görüntülerine izin verilecek bir lisans anlaşması yapılırken, anlaşma sonucunda Google görüntülerin çalınmasını en aza indirgemek için görüntüle seçeneğini kaldırdı.

Bu yöntemle birlikte siber korsanlığın en aza indirgenmesi sağlanacakken, Google görsellerde yer alan görüntüle seçeneği kullanılamayacak. Getty Images'in açıklamasına göre görüntüle seçeneğinin kaldırılması sonrasında siber korsanlığın ve gizlilik ihlallerinin en aza indirgeneceği düşünülüyor.

Aslında bu yöntem kaldırılmış olsa da, arama yapıldıktan sonra sonuç sayfasına giden kullanıcılar fotoğrafları yine de indirebilecek. Tabi ki web sitesi fotoğrafların indirilmesine izin veriyorsa. Birde her ne kadar görselleri görüntüle seçeneği kullanıma açık olmasa da görselin üzerinde sağa tıkladığımızda görseli yeni bir sekmede açmaya devam edebildiğimizi unutmayalım.

Yapılan güncelleme ile birlikte Google görsellerinde resmi açıp sağa tıkladığımızda karşımıza çıkan resmi Google'da ara ibaresi de artık mevcut değil. Görüntüyü arama çubuğuna sürükleyerek görüntü araması gerçekleştirebileceğinizi unutmayın.

Bakalım Google bu yöntemle birlikte fotoğraf haklarını koruyarak, web sitelerin trafiğini üst seviyeye taşımayı başarabilecek mi?

Whatsapp