Google dosya yöneticisi Files Go güncellendi

Google tarafından geliştirilen dosya yöneticisi uygulaması Files Go, aldığı güncelleme ile birlikte yeni önemli özelliklere kavuşuyor.

Akıllı cep telefonları için geliştirdiği Android işletim sistemiyle birlikte sürekli gündemden düşmeyen isim olarak karşımıza çıkan Google firması, Files Go isimli dosya yöneticisi uygulaması için yeni bir güncelleme yayınladı. Kullanıcıların cihaz içerisindeki dosyalarını kolayca bulmasını sağlayan bu uygulama, verileri bulut servislerine yedekleyip diğer akıllı telefonlarla kolayca paylaşmasına da imkan tanıyor.

Uygulama içerisindeki SD kart üzerindeki dosyalar üzerinde de işlem yapmanıza olanak sağlanırken, artık sadece cep telefonlarına değil tablet bilgisayarlara da destek sunmaya başladı. Yeni güncelleme sonrasında kullanıcıların indirilen dosyalara, uygulamalara, görüntülere, videolara, seslere ve belgelerde doğrudan erişebilmesi sağlanılırken, iOS'larda yer alan Airdrop desteği ile benzer şekilde dosyaları çevrimdışı paylaşma imkanı da tanıyor.

Google Files Go'da gerekli özellikleri etkinleştirdikten sonra Bluetooth ile sağlanılan bir Hotspot oluşturulurken, böylelikle cihazlar arasında hem hızlı hemde güvenli şekilde veri transferi gerçekleştirebilirsiniz. Drive, OneDrive ve Dropbox gibi servislere de cihazınızdaki verilerin kolayca depolanması sağlanılırken, uygulamanın ekstra olarak kullanıcılara ortalama 1 GB alan tasarrufu sağladığı ifade ediliyor.

Google Files Go uygulamasının Android 5.0 veya daha yeni bir sürüme destek sunduğunu belirtelim.

Whatsapp