Google Chrome'un Sekme Tasarımı Artık Yatay Olacak

Google Chrome Canary uygulamasına gelen son güncelleme ile beraber sekme görünümünün artık dikey yerine yatay olduğu görülüyor.

Geçtiğimiz haftalarda duyurulan Android P işletim sisteminde değişen arayüz birçok uygulamayı etkisi altında bırakmaya başlamış gibi görünüyor. Bunlardan ilki şüphe yok ki Google uygulamaları olacaktır. Google Chrome ile işe başlayan şirket Chrome Canary sürümü için yayınladığı yeni güncellemede sekme arayüzünü Android P son uygulamalar arayüzü ile benzer şekilde yatay hale getirmiş durumda. Yani diğer sekmelere geçerken dikey olarak değilde yatay olarak kaydırma yaparak diğer sekmelere geçebileceksiniz.

Şuan için bu özellik sadece Google Chrome Canary uygulamasında kullanılabilir durumda. Sizde Google Play üzerinden Chrome Canary sürümünü indirerek bu yeni özelliği test edebilirsiniz. Elbette Canary sürümü deneysel bütün yeni özellikleri içerdiği için çok kararlı olmayabilir.

Önceki sekme değiştirme ekranında kart şeklinde dikey olarak sıralanmış sekmeleri görürken yeni sekme değiştirme ekranında üç sekmeyi görüyoruz. Bunlardan sağda ve solda olan sekmeler yarım olarak ekranda görünüyor. Bu durumun elbette kullanıcılar tarafından nasıl karşılanacağını şuan için bilmiyoruz fakat zamanla herkesin yeni yatay sekme değiştirme ekranına alışacağını düşünüyoruz.

Google Chrome Canary uygulamasını cihazınıza yükledikten sonra adres çubuğuna "chrome: // flags" yazarak Chrome Flags arayüzüne girmeniz gerekiyor. Daha sonra "# Enable-horizontal-tab-switcher" etiketini arayarak bu ayarı bulmanız ve etkinleştirmeniz gerekiyor. Ardından Chrome Canary uygulamasını kapatıp yeniden açarak yeni sekme tasarımını kullanmaya başlayabilirsiniz. 

Whatsapp