Google Chromecast Ultra duyuruldu

Google, yeni nesil Chromecast modelini gün yüzüne çıkardı...

Google, daha önce duyurduğu gibi 4 Ekim yani dün yeni önemli bir etkinlik düzenledi ve bu etkinlikte de firmanın yeni bazı cihazları gün yüzüne çıktı. Özellikle Google'ın yeni nesil akıllı telefon modelleri Pixel ve Pixel XL büyük ilgi görürken, ayrıca bazı farklı cihaz duyuruları da teknoloji devinden geldi.

https://www.youtube.com/watch?v=Dgxz0kZ2dp4

Google, bir süredir kendi geliştirdiği Chrome işletim sistemi üzerinde çalışan Chromecast modelleri sunuyor. Chromecast, herhangi bir akıllı telefon, tablet ya da PC üzerinde yer alan fotoğraf ya da video içeriğinin TV ya da monitör üzerinden yürütülmesine olanak sağlıyor.

Firmanın yeni duyurduğu cihazlar arasında Chromecast da yer alıyor. Bu yeni model Chromecast Ultra olarak adlandırılmış ve 4K çözünürlük ve HDR desteği ile dikkat çekiyor. 

Artık kullanıcılar, cihazları ile çektikleri 4K fotoğraf ya da videoları Chromecast Ultra üzerinden izleyebilecekler.

Yeni Chromcast Ultra ayrıca 4K ve HDR desteği yanı sıra Dolby Vision özelliğine de sahip ve Google'a göre önceki nesle oranla iki kat daha hızlı bir tasarıma sahip.

Chromcast Ultra performans olarak önceki nesli ikiye katlarken, fiyat olarak da ikiye katladığını söyleyebiliriz. Yeni cihaz 69$ fiyat etiketi ile satın alınabilecek.

Whatsapp