Google Chrome'a yan gözle bakılmıyor, gümbür gümbür geliyor

Google tarafından geliştirilen internet tarayıcısı Chrome, rakipleri tarafından gerçekleştirilen tüm güncellemelere rağmen pazar payını arttırmaya devam ediyor.

Ünlü uygulama ve programların pazar paylarını inceleyerek bizlere bilgiler sunan NetMarketShare, son raporunu paylaştı. Web tarayıcısı pazarında gerçekleştirdiği incelemeler üzerinde rapor yayınlayan firma, Google'ın geliştirdiği Chrome isimli internet tarayıcısının kullanımının arttığını gözler önüne serdi.


Mart ayının verileriyle Nisan ayının verileri karşılaştırıldığın da pazarda Google Chrome'un %0.36 oranında payını arttırdığı görülürken NetMarketShare, en büyük rakibi İnternet Explorer ile yaşanan savaşta tarayıcının gittikçe elini güçlendirdiğini gözler önüne seriyor. NetMarketShare verilerine göre Microsoft'un diğer tarayıcısı Edge pazar payını %5.48 oranına çıkartırken, Firefox'un pazar payı yüzde 11.80, Safari'nin pazar payı %3.44, Opera ve diğer tarayıcıların pazardaki payı ise yüzde 1.75 olarak karşımıza çıkıyor.


Bir diğer analist şirketi StatCounter'e göre ise Chrome pazarında yüzde 63.45'lik bölümünü elinde tutarken, Microsoft Edge'nin pazar payı ise yüzde 5.62 oranına ulaşmış durumda. Windows 10 güncellemesiyle birlikte sunulan Microsoft Edge'nin pazar payının oldukça düşük olması, Firefox ile Opera'nın da pazarda beklenen gelişmeleri göstermesi akıllarda önemli soru işareti yaratıyor.


Analistler son güncellemeler ile birlikte Google Chrome'un pazar payını arttıracağı ve arttırarak devam edeceği kanısına varmış durumda.

Whatsapp