Google Chrome Canary Koyu Tema Özelliğine Kavuştu

Google Chrome'un Android için yayınlanan yeni Chrome Canary sürümüne siyah tema özelliği eklendi. Bu sayede sitelerin hepsini koyu tema ile kullanabiliyorsunuz.

Eğer sizde Google Chrome Canary uygulamasını kullanıyorsanız hemen en güncel sürümü cihazınıza indirerek koyu temayı kullanmaya başlayabilirsiniz. Uzun bir süredir konuşulan ve Google tarafından test edilen koyu tema özelliği sonunda Android cihazlarda Chrome Canary uygulaması için aktif hale getirildi.

Chrome Canary en yeni güncellemeleri alan en kararsız Chrome sürümü olarak bilinen ve deneysel özelliklerin yer aldığı özel bir sürüm olarak biliniyor. Tarayıcının adres çubuğuna chrome: // flags yazın ve adrese gidin. Daha sonra seçenekler arasında yer alan # enable-android-web-content-dark-mode ayarını bularak buradan karanlık mod özelliğini aktif hale getirin ve uygulamayı yeniden başlatın. Bu sayede bütün siteleri koyu renkli olarak kullanabileceksiniz.

Android Q işletim sisteminin önümüzdeki aylarda duyurulması ile beraber siyah temanın birçok Google uygulamasında yoğun bir şekilde kullanılacağını düşünüyoruz. Gelişen teknoloji ile beraber AMOLED ve OLED ekranların siyah ekranlarda güç tüketmemesi sebebiyle şirketin böyle bir politika izlediği düşünülüyor.

Geçtiğimiz yıllarda çok kez gördüğümüz açık renkli temaların yerine artık kullanıcılar da hem göz sağlığı hemde pil tasarrufu için koyu temaları tercih ediyor. Eğer Chrome Canary uygulamasını indirmek ve en yeni Chrome özelliklerini denemek istiyorsanız sizde aşağıdaki bağlantı üzerinden uygulamayı indirerek koyu renk tema özelliğini denemeye başlayabilirsiniz.

Şuan için deneysel olan bu özelliğin bütün internet sitelerinde düzgün bir şekilde çalışmayacağını belirtmekte fayda var. Halen geliştirilme aşamasında olan Chrome koyu tema özelliği önümüzdeki haftalarda önce Chrome beta uygulaması ve ardından normal Chrome uygulamasına eklenecek gibi görünüyor.

Whatsapp