Google Assistant, sesli olarak uyandırılabilecek

Google tarafından asistan uygulaması olarak hazırlanan Google Assistant, artık ''Hey Google'' komutuyla da rahatça uyandırılabilecek.

Arama motoru pazarının bir numaralı ismi olarak karşımıza çıkmayı başaran Google, 1 milyardan fazla Android kullanıcısının desteğini ardına alarak daha popüler hale kavuşmayı hedefliyor. Bu bağlamda mobil uygulamalarını geliştiren ve servislerini mobile uyarlayan şirket, şimdilerde ise son dönemlerde akıllı telefonlarda popüler şekilde kullanılan sesli asistan özelliği üzerinde çalışıyor.


Google Assistant'a yeni bir sesli komut özelliği ekleyecek olan şirket, daha önce kullanılan ''Ok Google'' komutunun yanı sıra uygulamaya birde ''Hey Google'' komutunu ekleyecek. Şirketin bu komutla birlikte uygulamayı daha çok kullanılır bir hale kavuşturacağı iddia edilirken, özelliğinden daha fazla kullanmasını sağlayacağı söyleniyor.


Güncellemeye şimdiden bazı Android kullanıcılarının erişebildiği ve ''Hey Google'' komutu ile Google Assistant uygulamasını uyandırabildiği söyleniyor.


Özelliğin tüm cihazlar için ne zaman yayınlanacağı belirtilmezken, en geç önümüzdeki ayın ilk haftasında boy göstereceği söyleniyor. Uygulamanın güncellemesini herhangi bir ücret ödemeden kolay bir şekilde Google Play Store üzerinden gerçekleştirebileceğinizi de belirtelim.

Whatsapp