Google Asistan Artık Türkçe Olarak Hizmet Vermeye Başladı

Google'ın yapay zeka desteğine sahip olan Google Asistan uygulaması için uzun süredir beklenen Türkçe dil desteği sonunda bütün kullanıcılara sunuldu.

Google geçtiğimiz aylarda birçok kez Google Asistan uygulaması için Türkçe dil desteğinin geleceğini açıklamıştı. Türkiye'de yaşayan kullanıcıların merakla beklediği büyük güncelleme sonunda geldi ve Google Asistan Türkçe dil desteği ile beraber hizmet vermeye başladı.

Geçtiğimiz aylarda sınırlı sayıda kullanıcı ile beraber test edilen yapay zeka destekli Google Asistan Türkçe bu beta testlerinin ardından son hali ile bütün kullanıcılara kademeli olarak dağıtılmaya başladı.

Google yayınladığı yeni bir güncelleme ile Google Asistan servisinin yanı sıra uygulama içerisinde yer alan bazı kullanılabilir işlevleri de tamamen Türkçe dil desteği ile beraber yeniden düzenledi. Google Asistan uygulamasını bugünden itibaren Android veya iOS cihazlarınız için Google Play Store veya App Store mağazasından indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

Eğer sizde Google Asistanı Türkçe dil seçeneği ile kullanmak istiyorsanız Google Asistan uygulamasını veya Google uygulamasını güncelleyin ve uygulamayı çalıştırın. Ardından uygulamanın ayarlar menüsüne girin ve en üst kısımda yer alan menüden ayarlar kısmına girerek asistanı aktif hale getirin.

Whatsapp