Google arama geçmişi nasıl temizlenir?

Arama dünyasının önemli ismi olan Google'da, arama geçmişi silme, görme ve kapatma özelliğini nasıl kullanabileceğiniz hakkındaki detaylar makalemizde yer alıyor.

İnternet dünyasının bir numaralı ismi olarak karşımıza çıkan Google, bilgisayalarınız da ve telefonlarınızda vazgeçilmez isim oluyor. Hal böyleyken gerçekleştirdiğiniz tüm aramaları ve ziyaret ettiğiniz sayfaları kayıt altında tutan Google, kimi zamanlarda özel aramalar gerçekleştirdiğimiz için bizi zor zamanlarda bırakabiliyor.

Google arama geçmişi temizleme işlemi ise sanıldığı kadar zor değilken, bu işlemi kolay ve basit bir şekilde gerçekleştirebiliyorsunuz. https://myactivity.google.com/myactivity isimli web sayfasını ziyaret ederek kolay ve basit bir şekilde Google tarafından depolanan tüm verilerinizi görüntüleyebilirken, depolanan verileri de tek bir tıkla silebiliyorsunuz. 

Dilerseniz Google arama geçmişi depolama kapatma işlemini devre dışı bırakabilirken, kolayca bu işlemi de gerçekleştirebiliyorsunuz. 

Google arama geçmişini temizleme


 Tarayıcı ve arama motoru üzerinden gerçekleştirdiğiniz bütün arama işlemlerini ve verileri Google hesabınız üzerinden silebilirsiniz. https://myactivity.google.com/myactivity adresini ziyaret ettikten sonra etkinliğim sayfasındaki arama geçmişini tek tek silebilirken, arama ve filtreleri kullanarak kolayca bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. 

Silmek istediğiniz öğenin üzerine gelip "üç nokta" üzerine dokunup sil demeniz yeterli oluyor. Dilerseniz belirli bir gün yada aralığı da silebilirken, bunun için Etkinliğim sayfasına gidin ve diğer üzerine tıklayıp etkinlik silme ölçütünü belirleyin.

Son olarak ise etkinliğim sayfasına giriş yaptıktan sonra  sağ üstteki üç nokta düğmesine tıklayıp etkinlik silme ölçütü üzerine tıklayın ve tarihe göre sil deyip tüm zamanları seçin.

Google arama geçmişini nasıl devre dışı bırakabilirsiniz?


Etkinlik kontrolü sayfasını ziyaret ettikten sonra durdurmayı kaydetmek için etkinlik sayfasındaki anahtara tıklayın ve  "Web ve Uygulama Etkinliği" öğesini kapalı duruma getirin. Bu değişikli ardından yaptığınız değişikliği onaylamak için açılan kutucukta "Duraklat" üzerine tıklayın. Artık arama geçmişi kayıt altına alınmayacaktır.

Whatsapp