Google, Android Wear 2.0'ı resmi olarak duyurdu

Google I/O'da Android Wear 2.0 duyurusu geldi.

Giyilebilir cihaz pazarının özellikle de akıllı telfeonların devamlı olarak yükselişi sonrasında her geçen dönem yeni modellerle donanım üreticileri bu pazarda faaliyetlerini arttırırken, özellikle de akıllı telefon üreticileri bu segmentte büyük önem veriyor. Akıllı saatler, akıllı telefonlar ile birlikte kullanılabilmeleri, cihazların bu denli hızlı yükselişinde en büyük neden olmakta.

Google bilindiği üzere mobil platformun en büyük isimlerinden ve geliştirdiği Android mobil işletim sistemi de şu anda hem akıllı telefon hem de tablet pazarında en çok kullanılan işletim sistemi olma özelliğine sahip.

Giyilebilir cihazlara da yönelen firma 2014 senesinde Android Wear adındaki giyilebilir cihazlar, özellikle de akıllı saatler için geliştirilmiş mobil işletim sistemini sunarken, şimdi de Android Wear 2.0 olarak yeni sürümü gün yüzüne çıkardı.

Google tarafından düzenlenen Google I/O 2016, Geliştirici Konferansı'nda resmi olarak duyurulan Android Wear 2.0 yeni tasarım ile gelirken, ayrıca tek başına kullanım özelliğini de sunuyor. Bu özellik sayesinde akıllı telefon yakında olmadığında ya da kapalı olduğunda akıllı saat Wi-Fi üzerinden internete bağlanarak kolaylıkla kullanılabiliyor.

Ayrıca tasarımda da büyük bir yeniliğe giden firma geliştirilmiş Materyal Tasarım yeni Android Wear 2.0'da kullanmış. 

Şimdilik LG Watch Urbane Second Edition LTE ve Huawei Watch için uyumlu olan Android Wear 2.0 geliştirici ön sürümü sunulmuş durumda. İlerleyen dönemde LG G Watch ve Samsung Gear Live gibi diğer cihazlar için de destek gelecek.

Whatsapp