Google Android Oreo Sürümündeki Gelişmiş Güvenlik Önlemlerini Açıkladı

Google, Android 8.0 Oreo işletim sisteminde yer alacak olan gelişmiş güvenlik özelliklerinin neler olduğunu açıkladı.

Android Oreo, Pixel ve Nexus cihazlarına sunulmasından bu yana Google en yeni mobil işletim sisteminin güvenliğini arttırmak için çalışıyor. Bugün Google, son birkaç ay boyunca güvenlik tarafında yaptıkları iyileştirmelerden bazılarını açıkladı.

Bu güvenlik özelliklerinden bazıları, uygulamaların daha güvenli hale getirilmesi ve güvensiz ağ protokolünün kaldırılması gibi daha önce ortaya çıkan iyileştirmeler olurken diğer açıklanan iyileştirmeler ise henüz piyasaya sunulmuş değil fakat çok yakında onlarda Google tarafından işletim sistemine eklenmiş olacak.

Google, donanım güvenliği desteğini genişlettiğini açıkladı. Bu durum Project Treble ile çalışan doğrulanmış önyükleme için bir referans uygulamasının yazılıma eklendiği anlamına geliyor. Doğrulanmış önyükleme özelliği cihazların üzerinde oynanma yapılmış yazılımlar ile yüklü olarak gelmesini önlemek için tasarlanmış özel bir güvenlik özelliğidir.

Geliştirilmiş güvenlik uygulaması, Android Doğrulanmış Önyükleme 2.0 olarak adlandırılıyor. Bu yeni güvenlik özelliği ile güvenlik noktasında güncellemeleri daha kolay alabileceksiniz. Daha fazla güvenlik sağlamak için bazı ek özelliklerde Android Doğrulanmış Önyükleme 2.0 ile beraber gelmiş olacak. Cihazı zararlı yazılımlara ve tehditlere karşı savunmasız olabilecek daha eski bir Android sürümüne düşürme işlemi de bu özellik ile engellenmiş olacak.

Android Oreo, bir cihazın kilitli, kilitsiz veya kilitlenemez olması durumu ile ilgili cihaz üreticilerine daha fazla esneklik sunacakları yeni OEM Kilidi özelliği ile beraber geliyor. Bütün bunlar haricinde Google'ın Android Oreo sürümü ile beraber sunduğu pek çok yeni güvenlik geliştirmeleri bulunuyor.

Whatsapp