Google, Android için Chrome 63'ü Kullanıma Sundu

Google, Android platformu için Chrome 63 tarayıcı sürümünü kullanıma sundu. İşte Android için Chrome 63 ile gelen yeniliklerin listesi.

Google, Chrome tarayıcı için tüm platformlarda aynı anda yeni sürümleri kullanıma sunuyordu, ancak bu sefer Android sürümü diğer platformlardan daha önce teni sürüme kavuştu.  Google, Android için Chrome 63'ün çıktığını duyurmuş olsa bile, tarayıcının yeni sürümü Google Play Store'da henüz indirilemiyor.

Bununla birlikte, Google, önümüzdeki bir kaç gün içinde Chrome 63'e güncellemenin Google Play Store üzerinden yapılabileceğini açıkladı. Tarayıcının yeni sürümü muhtemelen bölgeler için gruplar halinde yayınlanacak, bu yüzden ilk başlarda küçük bir kullanıcı grubu için kullanılabilir olabilir. 

Değişikliklere arasında Chrome 63'ün adres çubuğunda otomatik tamamlama gibi mevcut özellikleri geliştirmesi beklenirken, ayrıca yeni bir Cihaz Belleği JavaScript API'sı de kullanıma sunuluyor. Bu, web sitelerinin bir kullanıcının cihazındaki RAM miktarını öprenmesini kolaylaştıracak, böylece geliştiriciler, daha iyi bir tarama için siteleri optimize edebilecek.

Dahası, Google, bazı kararlılık geliştirmelerinin yanı sıra bazı en yeni performans iyileştirmelerinin de Chrome 63 üzerinde uygulandığını belirtti. Maalesef, daha önce iddia edilen HDR video desteğinden bahsedilmediği için muhtemelen bir sonraki Chrome sürümüne kadar beklemek zorunda kalacağız.

Whatsapp