Google, Android güvenlik açığı bulanlara bu sene 550 bin dolar ödedi

Google Android'in güvenliği için büyük paralar ödemeyi ihmal etmiyor.

Android adındaki mobil işletim sistemi şu anda akıllı telefon ve tablet pazarında en çok kullanılan işletim sistemi olurken, ayrıca oyun konsollarından akıllı TV modellerine kadar farklı bir çok segmentte de kullanılmakta.

Google Android için Android Güvenlik Ödülleri programı ile ilgili olarak bazı bilgileri teknoloji meraklıları ile paylaştı. Güvenlik Açığı Ödül Programı geçtiğimiz sene firma tarafından hayata geçirilirken, ilk sene sonunda bilgiler Google tarafından sunuldu.

Gelen bilgilere göre Android araştırmacılardan 250'nin üzerinde dikkate değer güvenlik raporu gelirken, 82 kişiye toplamda 550.000 dolar para ödülü verilmiş. Bu da ortalama her ödül için 2.200$ ve her kişi için de 6.700$ ödeme anlamına geliyor.

Android araştırmacı olarak en ön plana çıkan isim ise @heisecode olurken, 26 dikkate değer güvenlik açığı raporu sonrasında bu kişi toplamda 75.750 dolar para ödülü almış. 

Güvenlik için daha fazla para ödemeye hazır olan Mountain View, California merkezli firma, ayrıca güvenlik açıkları için verdiği paraları da arttırırken, örnek olarak kritik seviyede yer alan bir güvenlik açığı raporu için verdiği para ödülünü 3.000 dolardan 4.000 dolara çıkarmış.

Google, bir süre önce Android N'i resmi olarak duyurdu ve ayrıca geliştiriciler için de ön izleme sürümleri yayınlanmaya başladı. Firma bu sürümün de üst seviyede güvenli olmasını amaçlıyor.

Whatsapp