Google, Android cihaz üreticilerinin güncellemeleri daha hızlı sunmasını istiyor

Google, Android kullanan üreticilere güncellemeleri hızlı yayınlaması için baskı yapıyor.

Google, bir süredir Android adındaki işletim sistemini geliştirirken, açık kaynak kodlu yapısı ve Google Play Store üzerinden sayısız uygulama ve oyun desteği ile bu işletim sistemi hem akıllı telefon, hem de tablet pazarında en çok kullanılan işletim sistemi olurken, hala yükselişine devam ediyor.

Google, son olarak geçtiğimiz sene Ekim ayında Android 6.0 Marshmallow mobil işletim sistemini sunmuştu. Bu işletim sisteminin sunulmasının ardından yeni modeller Marshmallow ile gelmeye başladılar ve ayrıca firmalar da başta önemli cihazları olmak üzere eski cihazları için de güncelleme olarak da bu işletim sistemini sunuyorlar.

Google, yeni işletim sisteminin pazar payının yükselişinden ise memnun değil. Bloomberg üzerinden Apple ve Google'ın işletim sistemlerinin karşılaştırıldığı bir grafik gelirken, baktığımızda Android 6.0 Marshmallow'un sadece %7.5 seviyesine çıktığı görülüyor. Apple ise Google'a fark atarken, Apple'ın son işletim sistemi iOS 9'un kullanım oranı %84 seviyesinde.

Apple, tüm cihazları için güncelleme yayınlıyor ve her sene en altta kalan bazı cihazları kapsam dışarısında bırakıyor. Google'ın Androd işletim sistemi ise Samsung, HTC, LG, Sony, Huawei, Xiaomi başta olmak üzere dünya genelinde sayısız üretici tarafından kullanılmakta.

Google, bu konuda somut adımlar da atıyor ve firmanın bir Android güncelleme derecelendirme listesi hazırladığı kaydedilmekte. Bu listede güncellemeleri en hızlı şekilde yayınlayan üreticiler üstlerde yer alarak, teknoloji meraklıları için de bir kriter olacak.

Whatsapp