Google Allo uygulamasına, Duo entegrasyonu kazandırdı

WhatsApp katili olarak tanıttığı Allo uygulamasını geliştirerek daha popüler bir hale kavuşturmayı amaçlayan Google, karşımıza Duo entegrasyonu ile birlikte çıktı.

Google tarafından WhatsApp katili olması amacıyla geliştirilen Allo uygulaması, bir türlü beklenen başarıyı yakalayamamıştı. Bunun haricinde birde Duo isimli uygulamasını mobil uygulamasını tanıtan firma, bu serviste de görüntülü bir şekilde görüşme yapmanıza imkan tanıyordu.

Ancak iki uygulamayı ayrı ayrı indirmektense tek bir uygulama (WhatsApp v.b.) üzerinden tüm bu işlemleri gerçekleştirebilen mobil kullanıcılar, bu nedenle bu iki uygulamayı da pek tercih etmedi. Bunun farkına varan Google yönetimi ve iki uygulamanın gelişiminden sorumlu olan Amit Fulay önemli bir karar aldı.

 Uygulamaların yine ikisinin cep telefonuna indirilmesi zorunlu tutulurken, ancak hem Allo hem de Duo üzerinden bu uygulamalara geçişiniz kolaylaştırılıyor. Şimdilik sadece Allo uygulamasına güncelleme ile birlikte eklenen özellik sayesinde, Allo'da bulunan bir arkadaşınızı aramak istediğinizde tek bir dokunuşla Duo uygulamasına geçiş yapabileceksiniz.

Zamanla bu iki uygulamanın daha işlevsel bir hal alması ve herhangi birisine veda ederek tek bir başlık altında toplanmasını bekliyoruz. Bakalım bu beklentimiz gerçek olacak mı?

Whatsapp