Google, 2017'de Play Store'daki 700 bin uygulamayı sildi

Google gerçekleştirdiği açıklama ile birlikte uygulama mağazasından 2017 yılında zararlı olduğunu tespit ettikleri 700 bin uygulamanın silindiğini duyurdu.

2017 yılında yaşadığı sıçrama ile birlikte herkesi şaşkına çeviren mobil uygulama mağazası Play Store'dan, bir yıl boyunca 700 bin uygulama silindiği ortaya çıktı. Konu hakkında bir açıklama gerçekleştiren Google gerçekleştirdiği açıklama da yıl boyunca 700 bin uygulamanın silindiğini doğrularken, yüzde 99'luk başarı sağlandığını ifade etti

Bir önceki yıla oranla yüzde 70 oranında daha fazla uygulamanın silinmesini gerçekleştiren Google, uygulama mağazasından kaldırılan 700 bin uygulamanın kullanıcılara zarar vermeden kaldırılmaya çalışıldığının altını çizdi. Uygulamaların yüzde 99'unbu bağlamda henüz indirilmeden silindiğini tespit ettiğini açıklayan ABD merkezli şirket, uygulamanın kaldırılmasında en büyük destekçilerininde yapay zeka yardımı olduğunu belirtti.

Uygulamaların 3'te 1'inin yani 250 bin civarının sadece içerisinde virüs barındıran uygulamalar olduğu ve popüler uygulamaları taklit ettiğinin tespit edildiği belirtildi. 2016 yılın Google Play Store'dan uygulama indiren tüketicilerinde daha az zarar gördüğüne vurgu yapılırken, uygulama mağazasının indirme rakamı ve aktif kullanıcı sayısı ile birlikte en büyük rakibi App Store'u geride bırakmayı başardığını da görüyoruz.

Bu uygulamaları geliştirdiği tespit edilen yüzlerce geliştiricinin hesaplarının bloke edildiği de açıklanırken, 2018 yılında yeni önlemlerin alınacağı ve kullanıcıların zarar görme riskinin en alt seviyeye indirileceği belirtildi. 

Whatsapp