Giyilebilir cihaz pazarında Xiaomi, Apple'ın önüne geçti

Çinli Xiaomi, giyilebilir cihaz pazarında Apple'ın önünde yer almasını bildi.

Giyilebilir cihaz pazarı son dönemde üyük bir gelişim gösterirken, bir yanda akıllı saatler ve fitness bileklikleri diğer tarafta sanal gerçeklik gözlükleri, başta akıllı telefon üreticileri olmak üzere dünya genelinde donanım üreticileri tarafından sunuluyor.

Giyilebilir cihaz pazarı için bir çok pazar araştırma şirketinden dönemsel çalışmalar gelirken, bu firmalar arasında öne çıkan isimlerden olan IDC, 2016 ilk çeyrek için araştırma raporlarını sundu.

Baktığımıza Fitbit daha önceki dönemde de olduğu gibi liderliği almış durumda. Firma bu sene ilk çeyrekte 4.8 milyon cihaz satarken, global pazarın %24.5'luk kısmına da hakim durumda.

Diğer taraftan Xiaomi de 2016 ilk çeyrekte 3.7 milyon giyilebilir cihaz sattı ve firmanın pazar oranı ise %19 oldu. Xiaomi'nin Mi Band ve Mi Band 1S modelleri büyük ilgi görürken, gelecek ay başında Xiaomi Mi Band 2 olarak yeni bir fitness bilekliğinin sunulması bekleniyor.

Apple ise pazarda üçüncü sırada yer alırken, geçtiğimiz sene Nisan ayında Apple Watch adındaki akıllı saatini pazara sunmuştu. iPhone kullanıcılarının etkisi ile geçtiğimiz sene oldukça fazla satan Apple Watch, 2016 ilk çeyrekte ise 1.5 milyon satmış durumda.

Daha sonra gelen firmalara bakacak olursak eğer, Garmin 0.9 milyon cihaz satışı ile dördüncü sırada yer alırken, Güney Kore devi Samsung ise 0.7 milyon cihaz satışı ile altıncı sırada kendisibe yer bulabilmiş.

Whatsapp