Gionee X1 bugün resmi olarak duyuruldu

Çin merkezli akıllı cep telefonu üreticisi Gionee, Asya pazarında satışa sunacağı orta segment cep telefonu modeli X1'in tanıtımını gerçekleştirdi.

Çin menşeili akıllı cep telefonu üreticisi Gionee, orta segment kullanıcılarını hedeflediği yeni uygun fiyatlı modeli X1'in tanıtımını gerçekleştirdi. Dış tasarımı bakımından oldukça sade tasarlanan cihazda yer alan parmak izi okuyucusu arka yüze konumlandırılırken, performans ve fiyat ikileminde kalanların tercih edeceği modellerden birisi olarak karşımıza çıkıyor.

İlk olarak satışlarına Hindistan pazarında başlanılacak olan cihaz 5 inç genişliğindeki 1280 x 720 piksel bir dokunmatik ekran üzerinde şekillenecekken, cihazın kalbini ise 2 GB kapasitesindeki RAM bellek ile Mediatek MT6737 yonga seti oluşturuyor. Cihazda hem öz çekim kamerası olarak 8 MP çözünürlüğündeki bir kamera hemde arka yüzünde 8 MP çözünürlüğünde LED destekli bir kamera yer alıyor.

Gionee X1 isimli cihazın dahili depolama alanı 16 GB kapasitesindeyken, bu alanı arttırmak isteyen tüketiciler MicroSD kart yuvası ile belleği 128 GB daha arttırabiliyor. Çift SIM kart desteği bulunan cihazın siyah ve altın olmak üzere iki farklı renk seçeneği bulunacakken, fiyat etiketinin ise 119 euro olacağı belirtiliyor.

Ayrıca cihazların satışlarına Avrupa pazarında başlanıp başlanılmayacağı da bilinmezken, Asya pazarında önemli satış rakamlarına ulaşacağı düşünülüyor.

Whatsapp