Gionee 18:9 Ekran Oranına Sahip Çerçevesiz Bir Akıllı Telefon Üzerinde Çalışıyor

Çin merkezli en büyük akıllı telefon üreticilerinden bir tanesi olan Gionee gelen son bilgilere göre çerçevesiz ekrana sahip 18:9 ekran oranı bulunan bir telefon üzerinde çalışıyor.

S8 serisi ile ortaya çıkan ve ön planda olan değişik ekran oranları ilk başta daha fazla kullanım alanı sunuyor gibi görünse de bir çok uygulama ile henüz uyumlu olmadığı için sıkıntı çıkarıyordu. Bazı kullanıcılar ince uzun telefonlardan rahatsız olurken bazı kullanıcılar ile daha fazla kullanım alanına sahip olduğu için bu farklı ekran oranından memnun kaldı.

Şu an için sadece model numarası SW17W08 olarak tanımlanmış bir prototip Gionee cihazı GFXBench uygulamasında ortaya çıktı. Yeni ortaya çıkan Gionee cihazının 18:9 ekran oranı ile çerçevesiz bir ekran paneline sahip olması bekleniyor.

Yeni Gionee cihazının GFXBench listesine göre özelliklerine göz atacak olursak, 6 inçlik 1.440x720 18: 9 ekran paneli bulunacak. Bu durum ekranın yakın zamanda duyurulan Micromax Canvas Infinity'de bulunan ekran panelinden daha büyük olacağı anlamına geliyor ancak çözünürlük tamamen aynı, dolayısıyla piksel yoğunluğu Gionee cihazında daha kötü olacak.

Gionee akıllı telefonu, Android 7.0 Nougat üzerinde çalışıyor ve 2.6 GHz hızında çalışan sekiz çekirdekli Cortex-A53 işlemci ve bir Mali-T880 grafik birimine sahip olan MediaTek'in Helio P25 işlemcisiyle güçlendiriliyor. Hem ön hemde arka kameranın 5 MP çözünürlüğe sahip olduğu görünürken, 4GB RAM ve 64GB depolama alanı cihazda yerleşik olarak gelecek.

Böyle orta sınıf bir cihazda çift kamera kurulumunun olmasını bekliyoruz. Belkide Gionee yeni cihazında arkada 13 MP ve 5 MP  olmak üzere iki kamera kullanacak. GFXBench uygulaması sadece 5MP çözünürlüğe sahip kamerayı liste üzerinde gösteriyor olabilir.

Whatsapp