Gelecekteki Nokia Akıllı Telefonlarında Carl Zeiss Lensleri Bulunmayacak

Nokia'dan akıllı telefonlarında kullanılması beklenen kamera lensleri ile ilgili açıklama geldi. Nokia, Zeiss lensli Pureview kamera teknolojisini kullanacak mı?

Finlandiya merkezli teknoloji devi Nokia'nın akıllı telefon dünyasına kazandırdığı sayısız inovasyonlardan sadece bir tanesi olan Pureview görüntüleme teknolojisi ve Carl Zeiss lensleri, Android platformu altında yeniden akıllı telefon pazarında yerini alan Nokia akıllı telefonlarda kullanılması milyonlarca Nokia hayranının en büyük hayali olmuştu. Bugün konu ile ilgili ilk resmi açıklama Nokia Twitter resmi hesabı üzerinden yapıldı. 

Bu yılki MWC'de en çok beklenen tanıtımlardan biri, Nokia'nın ve ilk Android akıllı telefon serisinin geri dönüşüydü. Uzun zamandır beklenen bu dönüş, kuşkusuz uzun zamandır hararetli hayranların nostalji duygularını uyandırdı ancak çoğu, Nokia ve onun akıllı telefonlarında beklenen değişimden çok uzak olduğunu düşünüyor. Zira, hakkında bir çok iddia ortaya atılan üst seviye Android akıllı telefon beklentileri yüksekti ve hayranlar ilk hayal kırıklığını bu noktada yaşadı.

Bildiğiniz gibi, Finlandiya merkezli şirketin mobil bölümü Microsoft tarafından 2013 yılında satın alındı. Bu yüksek riskli satın alma, Microsoft için pek de karlı olmadı ve Redmond merkezli şirket sonunda kendi özellikli telefon ticareti hakkını HMD Global'e sattı.

Tüm bu değişiklikler göz önüne alındığında, şirketin yeni ürünlerinde "eski Nokia" özelliklerinin çoğunu bulamayacağınız şaşırtıcı olmamalı ve Nokia Mobile'ın yeni bir tweeti, firmanın akıllı telefonlarında Carl Zeiss lensleri de kullanmayacağını ortaya koyuyor:

https://twitter.com/nokiamobile/status/838342466696794112

Bu Twitter açıklaması, yalnızca Lumia akıllı telefonlarda kullanılan PureView görüntüleme teknolojisini de içeriyor, ancak PureView'in, Nokia markasını lisans hakkının HMD'ye satıldığı sırada korunması seçilen teknolojilerden birisi olduğunun belirtilmesi önemli. 

Bu açıklama, muhtemelen Lumia 1020'nin güncel bir sürümünü ve büyük 41 MP'li kamerayı yakında göremeyeceğimizi gösteriyor olsa da, Nokia'nın büyük kameralı telefon üretmeyeceği anlamına gelmiyor. Sonuçta MWC 2017'de tanıtılan yeni Nokia 3310'un kamera incelemeleri Galaxy S7 ile kalite konusunda yarışacak düzeyde olduğunu gösteriyor. 

Her ne olursa olsun, yeni bir başlangıç yapan firmalar için baştaki hayal kırıklıkları gelecekteki performansı etkilemesi açısından önemlidir. Ve Nokia şimdiden üst seviye akıllı telefon beklentilerini karşılamaması ve Carl Zeiss lensleri kullanamayacak olması nedeni ile hayranlarını iki kez hayal kırıklığına uğrattı. 

Whatsapp