Gelecekte, Akıllı Telefonları WiFi Üzerinden Şarj Etmek Mümkün Olacak

Günümüzde, akıllı telefonlaeın rn büyük sorunlarından biri olan şarj problemi, WiFi üzerinden şarj teknolojisi ile tarih olabilir.

Şarj sorununa elveda demeye hazır mısınız? Birçoğunuzun kesinlikle evet dediğini duyar gibiyiz, ancak ne yazık ki akıllı telefonunuzu şart etmek için bir kabloya bağlamak zorunda olmadığınızı görmeden önce biraz daha beklememiz gerekecek.

Birçoğumuz, WiFi ve Bluetooth protokolleri tarafından iletilen radyo sinyallerinin, protokolün frekansına göre modüle edilen elektromanyetik dalgalardan başka bir şey olmadığını bilmiyor olabilir. Bu, söz konusu elektromanyetik dalgaların enerji taşıdığı anlamına da geliyor. MIT ve Madrid Üniversitesi'nden bir araştırma ekibi, bu fikri temel akarak, elektromanyetik dalgaları elektrik enerjisine dönüştürebilen esnek bir sistem geliştirdi. Bu sistem, kumaşlara, nesnelere, kılıflara ve bu gibi bir çok alana entegre edilebiliyor.

Açıkçası, söz konusu proje, enerji dünyasında bir devrim yapmayı amaçlamıyor. Çünkü radyo kuleleri, WiFi ve Bluetooth dahil tüm şehirlerde bulunan sinyaller ortalama olarak yaklaşık 40 mikroskobik cihaz çalışmasına izin veriyor. Yani söz konusu enerji ancak mikroskobik cihazların veya bir LED'in çalışmasını sağlamak için yeterli. 

MIT araştırma ekibi, ana malzemesi olarak molibden sülfit kullanılan bir anten üretti. Bu, sadece birkaç atomla levha üretebilmek için kullanılabilecek oldukça ince bir yarı iletken bir malzeme. Ancak bilindiği üzere, araştırma seviyesinde yapılan ilk prototipler gerçek verimlilik konusunda çok iyi olmuyor. Bu sistemde enerjinin sadece% 30'u dönüştürülerek düşük güçler elde ediliyor. Yani şimdilik sadece tıbbi alanda küçük sensörler, bu enerji ile beslenebiliyor.

Bu fikrin ana çerçevesine göre cihazların, içinde hiç batarya olmadan ya da sadece küçük bir batarya ile kullanılabilir olmasını sağlamak bulunuyor. Diğer bir olasılık olarak, bu çok ince tabakanın, yapıların duvar ve zeminine uygulanarak, bu levhaların, elektromanyetik dalgaları algılaması ve bu elektromanyetik dalgaları enerjiye çevirerek yapıya bağlı cihazlara güç sağlamalarının mümkün kılınması amaçlanıyor. 

Whatsapp