Gelecek Tüm Lenovo Akıllı Telefonlar Artık Stock Android ile Gelecek

Lenovo, bundan sonra en iyi Android deneyimini kullanıcılarına sunmak için artık tüm akıllı telefon modellerinde Stock Android işletim sistemi kullanacağını duyurdu.

Lenovo, şirketin saf Android deneyimine geçiş yapacağını ve gelecek akıllı telefonların tümünün Stock Android İşletim Sistemi özellikli olacağını duyurdu.

Lenovo akıllı telefonları, şirketin tescilli kullanıcı arabirimi tasarımı tarafından desteklenmekteydi. Vıbe UI adını taşıyan bu kullanıcı arayüzü, geçen yıl Lenovo K6 PowerPoint akıllı telefonun piyasaya sürülmesi ile birlikte yeniden markalandırıldı ve Vibe Pure UI adını almıştı. Yeni markaya "Pure" adının eklenme amacı, şirketin o anda bloatware'i azaltma girişimini ifade etmekti.

Lenovo'nun Stock Android İşletim Sistemine geçme yönündeki en son kararı tüketiciler için daha zarif ve daha pürüzsüz bir Android deneyiminin yaratılmasına olanak sağlayacak. Bu karar ayrıca, Lenovo'nun daha hızlı ve daha geniş bir cihaz portföyüne sahip olmasını da sağlayacak. Bununla birlikte, Moto akıllı telefonlarda olduğu gibi, Lenovo cihazları için de Dolby Atmos ve TheaterMax gibi birkaç yazılım geliştirmesi bekleniyor.

Şirket, 9 Ağustos tarihinde Hindistan'da piyasaya çıkacak olan Lenovo K8 Note'un Stock Android 7.1.1 işletim sistemi ile birlikte gelecek ilk cihaz olacağını da paylaştı.

Whatsapp