Geekbench testinde, Apple A12 işlemcisine rastlanıldı

Apple'ın yeni nesil iPhone modellerine konumlandıracağı ve üretimini TSMC'nin üstleneceği A12 yonga setine ait ilk detaylara Geekbench testi üzerinden erişildi.

2018 yılının ilk çeyreğinde iPhone X ile birlikte oldukça önemli bir başarı elde etmeyi başaran ve cihazına en çok satan telefon unvanını kazandıran Apple firması, iPhone serisi altına konumlandıracağı yeni modellerle gündem yaratmayı planlıyor. Bu bağlamda yeni nesil iPhone modellerinde dünyanın ilk 7 nm mimarili A12 yonga setini kullanmayı planlayan Apple'ın bu ürününe ait ilk detaylar basında konuşulmaya başlanıldı.

Apple A12 yonga setine ait olduğu iddia edilen ilk verilen Geekbench skorları ile birlikte ortaya çıkarken, işlemcinin çekirdek testi sonuçları paylaşıldı. Elde edilen sonuçlara baktığımızda yeni nesil yonga setinin bir önceki nesil A11 Bionic yonga setine göre yüzde 40 oranında daha az enerji tükettiğini ve yüzde 20 oranında çok daha hızlı çalışacağını söyleyebiliriz.

Altını çizerek dünyanın ilk 7 nm üretim teknolojisiyle geliştirilen yonga seti unvanını elinde bulunduracak olan Apple A12 yonga seti, tekli çekirdek skorunda 5200 puan ve çoklu çekirdek skorunda ise 13000 puan elde etmeyi başarıyor. 7 nm fabrikasyon üretim süreci nedeniyle 10 nm üretim sürecine göre yüzde 20 oranında daha iyi performans sergileyen yonga seti, kendisinden beklenen güç tüketim tasarrufunu sağlayamayacak gibi duruyor.

Yeni iPhone modellerinin Haziran ayında düzenlenecek olan WWDC etkinliği kapsamında tanıtılması beklenilirken, etkinlik tarihinin yaklaşmasıyla birlikte cihaza ait birçok önemli detayın yavaş yavaş kamuoyuna sızdırılması bekleniliyor.

Whatsapp