Gartner: Samsung 2016 3. çeyrekte büyük bir pazar kaybı yaşadı

Samsung'un 2016 3. çeyrekte Galaxy Note7 etkisi ile büyük pazar kaybı yaşadığı ifade ediliyor.

Akıllı telefon pazarında sayısız firma mücadele ederken, son dönemde zirvede hep aynı ismi görmekteyiz. Güney Kore devi Samsung, sunduğu Galaxy akıllı telefon modelleri ile adından söz ettiriyor ve özellikle de Galaxy S ve Galaxy Note ailesi satış rakamları ile firmayı sırtlarken, giriş ve orta seviyede de firma bir çok model sunmakta.

Samsung, bu sene de bir çok yeni model sundu ve son olarak da firmadan Galaxy Note7 adındaki akıllı telefon gelmişti. Bu cihaz Ağustos ayında duyurularak satışa sunulurken, kısa sürede ortaya çıkan batarya sorunları nedeni ile de bu akıllı telefonun geçtiğimiz ay hem satışları hem de üretimleri durdurulmuştu.

Galaxy Note7 bilindiği üzere firmaya milyarlarca dolar zarar verdi. Pazar araştırma şirketi Gartner'dan gelen araştırmaya göre de 2016 3. çeyrekte her ne kadar zirvedeki yerini korusa da firma oldukça büyük bir pazar kaybı yaşamış durumda.

Gartner'a göre satış rakamları açısından Samsung 2016 3. çeyrekte 71 milyon 733 bin civarında akıllı telefon sattı. Bu satış rakamı ile firmanın pazar payı %19.2 olurken, geçtiğimiz sene aynı dönemde yakaladığı 83 milyon 586 bin satış rakamı ve %23.6 pazar payı oranına göre bir hayli geride.

Diğer taraftan ikinci sırada yer alan Apple da hem pazar payı hem de satış rakamı olarak gerilemiş durumda. Geçtiğimiz sene 3. çeyrekte 46 milyon civarında iPhone satan firma bu sene ise 43 milyon iPhone satışı gerçekleştirebildi. 

Diğer taraftan Çinli firmalar Huawei, Oppo ve BBK'nın ise yükseliş gösterdiğini görüyoruz.

Whatsapp