Galaxy Tab S4 Android 8.1 Oreo ve Snapdragon 835 İşlemci İle Geliyor

Samsung'un yeni tableti Android 8.1 Oreo işletim sistemi, 4 GB RAM ve Snapdragon 835 gibi üst seviye donanım ve yazılım özellikleriyle birlikte geliyor.

Galaxy Tab S3'ün geçen yılki Mobil Dünya Kongresi'nde duyurulmasının ardından, bu yılki etkinlikte Galaxy Tab S4'ün tanıtılacağı düşünülüyordu. Fakat durum böyle olmadı ve beklenildiği gibi MWC 2018 kapsamında Galaxy Tab S4 modeli tanıtılmadı. Bunun yerine Koreli teknoloji devi yeni Galaxy S9 ve S9 Plus amiral gemisi modellerini tanıttı.

Elbette beklenen durumun olmaması yeni tabletin asla tanıtılmayacağı anlamına gelmiyor. Daha önceden çok sayıda farklı sızıntı ortaya çıkmış ve cihazla ilgili birçok söylenti ortalıkta dolaşmıştı. Wi-Fi Alliance ve GFXBench listelerinin ardından şimdi de Geekbench performans testinde ortaya çıkan tabletin bazı özellikleri belli oldu.

Geekbench uygulamasında ortaya çıkan listeye göre Galaxy Tab S4, 4 GB RAM ve Qualcomm Snapdragon 835 işlemci ile birlikte gelecek. İçerisinde Android 8.1 Oreo işletim sistemi bulunan tablette 10.5 inçlik 16:10 orana sahip bir ekran paneli de yer alacak. 64 GB genişletilebilir dahili depolama alanının yanı sıra 13 MP arka ve 8 MP ön kamera ile üst seviye bir tablet modeli olacağını söyleyebiliriz. Wi-Fi hem de LTE varyantları bulunacak olan tabletin dilediğiniz modelini satın alabileceksiniz.

Tekrar hatırlatacak olursak Tab S3 modeli geçen sene MWC 2017'de duyurulmuştu. Bu sene MWC 2018'de Tab S4 modeli duyurulmadığından dolayı tam tanıtım tarihi şuan için belli değil. Fakat cihaz hem Wi-Fi hemde Bluetooth sertifikalarında göründüğü için tanıtım tarihi pekte uzakta değil gibi duruyor.

Whatsapp