Galaxy Tab A 10.1 tablet yakında duyurulabilir

Samsung, yeni Galaxy Tab A 10.1 tabletini sunmaya hazırlanıyor.

Samsung, akıllı telefon pazarında olduğu gibi tablet pazarında da mücadele eden iddialı firmaların başında geliyor ve sunduğu tabletler de Appe'ın iPad modellerinin piyasadaki en büyük rakipleri olmakta.

Bu sene bir çok farklı akıllı telefon modeli sunan firma, diğer taraftan tablet açısından ise suskunluğunu korurken, yakında yeni modellerle bu durumu değiştirecek gibi görünüyor.

Firmanın yeni sunacağı modellerden bir tanesi Samsung Galaxy Tab A 10.1 olurken, bu yeni tabletin bazı görselleri ortaya çıktı.

16:10 formatında ekran ile gelecek olan akıllı telefon 10.1" büyüklüğünde dokunmatik ekran içerirken, cihazın ekran çözünürlüğü ise 1920x1200 piksel Full HD olarak belirlenmiş. Yonga seti olarak ise Samsung'un kendisi tarafından geliştirilen 1.6Ghz saat hızında sekiz çekirdekli Cortex-A53 tabanlı işlemcili Exynos 7870 yonga setinden güç alıyor.

2GB sistem belleği ve ayrıca 16GB dahili veri kapasitesi ile gelecek olan Samsung Galaxy Tab A 10.1 tabletin bu kapasitesi microSD kart takılarak arttırılabilecek. Wi-Fi 802.11ac ve Bluetooth 4.2 kablosuz ağ teknolojileri içeren yeni tabletin sadece Wi-Fi destekli versiyonu SM-T580 model numarası ile gelirken, 4G LTE destekli versiyon ise SM-T585 model numarası ile sunulacak.

Samsung'un yeni tabletinin arka yüzünde 8MP kamera yer alacak. Ayrıca Selfie kamerası da 2MP çözünürlük sunarken, 7.300mAh batarya ve Google Android 6.0.1 Marshmallow mobil işletim sistemi diğer önemli özellikler olacak.

Whatsapp