Galaxy S9'un Parmak İzi Tarayıcısı Tatvan'da Tedarik Edilecek

Samsung'un Galaxy S9'la birlikte parmak izi okuyucu tedarikçisini değiştireceği ve bu bileşenleri artık Tayvanlı bir firmadan alacağı iddia ediliyor.

Samsung'un önümüzdeki yıl Şubat ayında resmi olarak gün yüzüne çıkarmaya hazırlandığı yeni Galaxy S serisi akıllı telefonlarında parmak izi sensörünün yerini değiştireceği artık bir sır değil.  Samsung, dar çerçeveli Infinity Display ekran tasarımına geçtikten sonra parmak izi tarayıcıyı arkada, kameranın sağ tarafında konumlandırmış ve bu tasarım oldukça fazla tepki almıştı. Gelen en son bilgilere göre ise parmak izi tarayıcının arka tarafta kamera ünitesinin altında yer alacağı yönünde. 

Bununla birlikte, bilmediğimiz nokta ise Samsung'un tamamen yeni bir parmak izi tarayıcı tedarikçisi kullanıyor olabileceği, bu da parmak izi okuyucunun şekil, boyut ya da yeteneklerinde olası bir değişimi işaret ediyor olabileceği. Güney Kore medyasının yayınladığı haberler de tam olarak bundan bahsediyor ve Samsung'un Tayvanlı bir şirkete Galaxy S9 için yeni parmak izi okuyucuları sipariş ettiğini iddia ediyor.

Bu tedarikçisini hangi firma olduğu belirsizliğini koruyor, ancak bazı kaynaklar bu üreticinin orta sınıf akıllı telefonlara odaklanmış olmasına rağmen daha önce Samsung ile çalıştığını iddia ediyor. Galaxy S8'in parmak izi tarayıcı tedarikçisi önemli bir müşterisini kaybedecek gibi görünüyor. Öte yandan, Samsung'un her yıl on milyonlarca akıllı telefon sattığı düşünülürse, yeni tedarikçi olacağı iddia edilen Tayvanlı üretici önemli bir müşteri kazanacak diyebiliriz. 

Whatsapp