Galaxy S9'da, 3.5 mm kulaklık girişi yer alacak

Samsung tarafından geliştirmekte olan yeni akıllı telefon modeli Galaxy S9'a ait teknik özellikler kamuoyuna sızdırılmaya başlanıldı. Cihazda 3.5 mm kulaklık girişinin yer alacağı iddia ediliyor.

Akıllı telefon dünyasının en iddialı üreticisi konumunda yer alan Güney Kore kökenli Samsung firması, yeni nesil amiral gemisi Galaxy S9 üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor. Son dönemlerde tüm üreticiler hemen hemen 3.5 mm kulaklık jakından vazgeçerken, bu kulaklık girişi yerine güç adaptörü ile kulaklık girişini tek bir port üzerinden gerçekleştiriyordu.

Özellikle Apple tarafından geçtiğimiz yıl lanse edilen iPhone 7 ile iPhone 7 Plus modellerinde 3.5 mm olan kulaklık girişine yer verilmemesi ile birlikte tüm üreticiler bu kararı almaya başlarken, alınan bu karar ardından tüm üreticilerin aynı kararı alması bekleniliyordu. Ancak Samsung tarafından geliştirilen yeni modelleri ele aldığımızda 3.5 mm olan kulaklık girişinin kaldırılmadığı görülürken, bu girişi kaldırmamak için de tam anlamıyla bir savaş verdiği iddia ediliyor.

Bu bağlamda Güney Kore kökenli Samsung firmasının yeni nesil amiral gemisi modeli Galaxy S9'da 3.5 mm olan kulak girişine yer vermeye devam edeceği belirtilirken, bu bilginin firma tedarikçilerinden sızdırıldığı iddia ediliyor. Ancak kamuoyuna sızdırılan bu bilgiyi ele aldığımızda, kesinlikle durumun resmen onaylanmadığını söylemeliyiz.

Durumun gerçeklik kavramını taşıması için tam anlamıyla Samsung tarafından gelen bir resmi açıklamanın olması ve cihazın bu girişle birlikte tanıtılması gerekiliyor.

Whatsapp