Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus Farklı Pazarlarda Farklı Kameralar Kullanıyor

Samsung Galaxy S9 ve S9 Plus modellerinin farklı pazarlarda farklı kamera sensörleri kullandığı ortaya çıktı. Raporda S9 serisinde hem Samsung hemde Sony sensörlerinin kullanıldığı görülüyor.

Ortaya çıkan raporlara göre Galaxy S9 serisinde kullanılan kamera sensörleri pazara göre değişkenlik gösterebiliyor. Bazı bölgelerde S9 ve S9 Plus modelleri Samsung tarafından üretilen ve geliştirilen ISOCELL sensörleri bulunurken bazı pazarlarda ise Sony IMX serisi kamera sensörlerinin kullandığı ortaya çıktı. ISOCELL ve Sony IMX kamera sensörleri arasında farklı tasarım yapısı bulunsa da fotoğraf ve görüntü kalitesinde herhangi bir farklılık tespit edilememiş. Cihazlarda Sony IMX354 kamera sensörü veya Samsung'un kendi geliştirdiği S5K2L3 ISOCELL sensörü kullanılmış.

S5K2L3 kamera sensörü Galaxy S8, S8 Plus ve Note 8'de ana kamera olarak kullanılan S5K2L2 sensörünün devamı niteliğindedir. IMX345 kamera sensörü ise geçen yıl Xperia XZs modeli ile beraber piyasaya sürülen IMX400 sensörüne benzer bir yapıya sahip.

Her ikisi de bir CMOS görüntü sensörü, bir görüntü sinyali işlemcisi (ISP) ve 960 fps yavaş video çekimi için 3 katmanlı bir tasarıma sahiptir. Aralarındaki tasarım farkına bakacak olursak, IMX sensöründe DRAM modülü ISP ve CMOS sensörü arasına yerleştirilmiş durumda. ISOCELL kamera sensöründe ise ISP'nin arkasına DRAM modülü bağlanmış durumda.

Şuan için piyasada ne kadar ISOCELL kullanan veya ne kadar Sony IMX sensörü kullanan Samsung Galaxy S9 veya S9 Plus modeli olduğu bilinmiyor. Fakat korkmanıza gerek yok. Daha öncede dediğimiz gibi her iki kamera sensörü de görüntü kalitesi ve fotoğraf konusunda aynı kaliteyi sunabiliyor.

Whatsapp