Galaxy S9 ve Galaxy S8 Serisinin Pil Karşılaştırması Yapıldı

Samsung, yeni duyurduğu Galaxy S9 serisi ile geçen yıl piyasaya sunduğu Galaxy S8 serisi arasındaki pil performansı farkını gösteren bir takım test sonuçlarını yayınladı.

Dünya üzerinde milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen akıllı telefonlar Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus geçtiğimiz gün resmi olarak tanıtılmıştı. Cihazların tanıtılmasından ve ön incelemelerin ortaya çıkmasından sonra kullanıcılar cihazların pil performansını merak etmeye başlamıştı. Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus modelleri geçen yılki amiral gemisi Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus ile aynı batarya kapasitelerine sahipti. Galaxy S9 3000 mAh pil ile duyurulurken Galaxy S9 Plus modeli ise 3500 mAh kapasiteli pil ile duyuruldu.

Samsung yayınladığı yeni bir rapor ile geçen yılki amiral gemisi Galaxy S8 serisi ile bu yıl duyurduğu yeni amiral gemisi Galaxy S9 serisinin pil performansı karşılaştırmasını merak eden kullanıcılar için paylaştı. Raporda her iki modelinde yeni ve eski modelleri arasında pek bir batarya performansı farkı olmadığını görebiliyoruz. Sadece Galaxy S9 modeli telefon görüşmesinde biraz daha uzun süre dayanabiliyor.

Kaba bir şekilde söyleyecek olursak Galaxy S8 ile Galaxy S9 arasında olan farka benzer bir fark Galaxy S9 Plus ile Galaxy S8 Plus modelleri arasında da bulunuyor. Bu iki modelin de kendi arasında pek bir batarya performansı farkı bulunmuyor. 

Yukarıdaki sonuçların, Snapdragon 845 işlemci kullanan modeller ile mi yoksa Exynos 9810 kullanan modeller ile mi alındığı belirtilmiyor. Bildiğiniz üzere Exynos 9810 işlemcisi Snapdragon 845 işlemcisinden daha fazla çekirdek puanı almayı başarıyordu. Her iki işlemcinin de kendi arasında bir batarya performansı farkı olacağını söyleyebiliriz.

Whatsapp