Galaxy S9+ mı iPhone X mi daha hızlı?

Samsung tarafından geliştirilen Galaxy S9+ modeliyle, Apple'ın amiral gemisi iPhone X hız testinde karşı karşıya geldi.

Kısa bir süre öncesinde Barselona'da düzenlenen MWC 2018 etkinliğinde amiral gemisi cihazları Galaxy S9 ve Galaxy S9+ üzerindeki sır perdelerini kaldıran Samsung firması, bu cihazların global pazardaki satışlarına başladı. Hal böyle olunca cihazla ilgili bir çok test gerçekleştirilmeye başlanılırken, cihaz sektördeki bir çok amiral gemisi cep telefonu modeliyle karşı karşıya geldi.

Apple'ın geliştirdiği A11 Bionic işlemcisinin Qualcomm Snapdragon 845 yonga setine göre çok daha yavaş olduğu iddia edilse de, yapılan testlerde durumun pekte böyle olmadığı ortaya çıktı.

Tom's Guide, Galaxy S9+'ı, iPhone X, Galaxy Note 8, Huawei Mate 10 Pro ve Google Pixel 2 XL modelleriyle karşılaştırırken, testte kullanılan Galaxy S9+ modelinin Snapdragon 845 yonga setinden güç aldığı belirtildi. Geekbench 4 performans testinde 8295 puan almayı başaran Galaxy S9+ modeli, böylelikle Apple'ın geliştirdiği iPhone X modelinin gerisinde kaldı.

Aynı testte 10.357 puan alma başarısı gösteren cihaz liderlik koltuğuna oturmayı başarırken, onu sırasıyla Huawei Mate 10 Pro, Samsung Galaxy Note 8 ve Google Pixel 2 XL modelleri takip etti. Daha sonra aynı cihazlar 3DMart Sling Shot grafik testinde karşı karşıya gelirken Galaxy S9+, 5793 puan aldığı ve iPhone X'in ise 3998 puanda kaldığı görüldü.

Son olarak ise limitsiz modda gerçekleştirilen OpenGL ES 3.0 testinde iPhone X 4994 puan ve Samsung Galaxy S9+ modeli ise 4634 puan alma başarısı gösterdi. Daha sonra oyun testlerine giren cihazda Galaxy S9+ Injustice 2’yi 20 saniyede açma başarısı gösterirken iPhone X'te bu süre 13 saniyeye geriledi.

Whatsapp