Galaxy S9 Kamerasının 1000 FPS Video Kaydı Yapabileceği Söyleniyor

Bu hafta resmi olarak tanıtılması beklenen Galaxy S9 modelinin 1000 FPS'e kadar video kaydı yapabilecek bir kamera donanımına sahip olacağı söyleniyor.

Samsung geçtiğimiz günlerde Galaxy S9 ve S9 Plus modellerinin önümüzdeki ay yapılacak olan etkinliği için basın davetlerini göndermeye başladı. Her zamanki gibi basın mektubu, etkinlikte neler olacağına dair bazı ayrıntılara sahip.

Samsung dağıttığı basın davetiyesinde özellikle kamera tarafında bir takım vurgular yapıyor. Daveti üzerinde yer alan "Reimagined " vurgusu Samsung'un Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus modellerinin kameralarında büyük değişiklikler yapacağını gösteriyor.

Samsung Galaxy S9'un kamerası, Samsung Galaxy amiral gemisi telefonları arasında en iyi fotoğraf ve video kaydı yapabilen akıllı telefon olacak. Çinli bir kullanıcıdan gelen bilgiye göre Galaxy S9'un kamerası saniyede 1000 kare FPS değerinde video kaydı yapabilecek.

Şu an piyasada yer alan akıllı telefonlar arasında sadece Sony Xperia XZ Premium, 960 FPS'e kadar ağır çekim videolar çekebiliyor. Eğer bu bilgi doğruysa, akıllı telefon fotoğrafçılığında yeni bir devir başlıyor diyebiliriz. Çünkü 1000 FPS demek çok ciddi bir değer demek. Elbette Galaxy S9'da kullanılacak olan teknolojinin kullanıcıların yalnızca kısa klipleri kayıt edebildikleri Sony ile benzer olup olmayacağı henüz bilinmiyor. Çok yavaş video kaydı yapma özelliğine sahip olacak bu kameranın F/1.5 diyafram aralığına sahip bir lens ile beraber gelmesi bekleniyor.

Bunların birer sızıntı olduğunu unutmamakta fayda var. Bu bilgilerin kesin doğru olup olmadığını düzenlenecek S9 ve S9 Plus etkinliğinin ardından öğreneceğiz. Elbette etkinlik günü yaklaştıkça cihazlar ile ilgili daha fazla bilgiyi sizlere aktarıyor olacağız.

Whatsapp