Galaxy S9 için Android 9.0 Pie testleri başladı

Samsung'un amiral gemisi cep telefonu modelleri arasında yer alan Galaxy S9+, Android 9.0 Pie yüklü olarak GFXBench testinde görüntülendi.

Akıllı telefon üretiminin en önemli ismi olarak karşımıza çıkan Samsung firmasının amiral gemisi cep telefonu modeli Galaxy S9+ için 6 Ağustos'ta yayınlanan Android 9.0 Pie güncellemesinin testlerine başlanıldı.

GFXBench üzerinden elde edilen verilere göre Android 9.0 Pie yüklü bir Samsung Galaxy S9 Plus modelinin açıkça test edildiği gözlemlenirken, testteki cihazın kod isminin “INVALID Android Samsung-ss Edition” olduğu ancak S9 Plus modelliyle aynı teknik detayları içerdiği görüntülendi. Google’ın Project Treble projesi katkılarıyla kutusundan çıkan Galaxy S9 Plus modeli için bu güncelleme programının kesinlikle sürpriz olmadığını ve hatta testlerine başlanılmasının geç bile kalındığını söyleyebiliriz.

Exynos 9810'lu Galaxy S9+, Geekbench skoruyla herkesi şaşırttı


Samsung Galaxy S9+ modelinin girdiği Geekbench testiyle birlikte ilk defa Android üreticilerin kullandığı bir yonga seti tek çekirdek testinden 4000 sınırını geride bırakmış oldu. Tıpkı iPhone X'in olduğu puana erişen ve tek çekirdek testinde 4004 puan elde etmeyi başaran Exynos 9810 yonga setinin şirket tarafından önümüzdeki haftalarda tanıtılması beklenilen Galaxy Note 9 modeliyle birlikte kullanılması bekleniliyor.

Yonga setinin olduğu kadar cihazda yer alan 6 GB kapasitesindeki RAM belleğinde oldukça önemli bir etki yaptığı ve benchmark sonuçlarını etkilediği belirtilirken, yonga setinin çok çekirdekli performans testinin ise 10012 puan olduğunu belirtelim.

Whatsapp