Galaxy S9 Beklenenden Erken Piyasaya Sürülecek: Ekran Üzeri Parmak İzi Tarayıcı da Olmayacak

İddialara göre beklenen tarihten önce piyasaya sürülecek olan Galaxy S9, ekrana entegre parmak izi tarayıcıya sahip olmayacak ancak arka tasarımı büyük oranda değişecek.

Yaz aylarında, Güney Kore medyası, Samsung Display'in Kasım ayında Galaxy S9'un OLED panellerinin sevkiyatına başlayacağını bildirdi ve bu, beklenenden iki ay erken bir planlama olduğuna işaret ediyordu. Bu haberler, bir sonraki Samsung amiral gemisinin olağan Nisan / Mart ayı tanıtımından öncesinde gün yüzüne çıkabileceği iddialarını güçlendirdi. Aynı kaynaklar, önümüzdeki yıl Samsung'un üç büyük telefonun hepsinde - Galaxy S9, Galaxy S9 + ve Galaxy Note 9 - mevcut modeller ile aynı ekran boyutlarını kullanacağını ve Infinity Display tasarımının bu modellerle devam edeceğine işaret etti. 

Bugün, Asya merkezli üreticiler hakkında verdiği güvenilir bilgilerle tanınan bir kaynak, Samsung Galaxy S9 ve Galaxy S9+ modellerinin önümüzdeki ay seri üretime geçeceğini belirtti. Galaxy S9 ve S9 + modellerinin seleflerinin  5.77 inç ve 6.22 inç ekran panelleri ile birlikte piyasaya sunulacağı söylentileri göz önüne alındığında, Samsung'un yükseltmesi gereken başlıca şey işlemci gücü ve Note8'den çift kamera kurulumunu aktarmak olacak gibi görünüyor. Kaynağa göre Galaxy S9'un arka tasarımı da büyük oranda değişecek ve da çift kamera inan bu cihaza geleceğine işaret ediyor. 

Sektörün önde gelenleri, Samsung'un Galaxy S9 lansmanını erkene almasının nedeni olarak, gittikçe popüler olan İPhone X'e karşı, şirketin akıllı telefon satışlarını koruma amacı gösteriliyor. İphone X'in 999 $ olan fiyatı da göz önüne alındığında, bu cihazın satın alanların önümüzdeki iki yıl boyunca yeni bir cihaza yükseltme yapmayabileceği tahmin ediliyor. Bu nedenle Galaxy S9, iPhone X'in başarısını engellemek için planlanan tarihten daha önce piyasaya sürülebilir. 

Malesef, aynı kaynaklar, Aralık ayında seri üretim için banda alınacak olan Galaxy S9'un ekran üzeri parmak izi tarayıcıya sahip olmayacağını, bu teknolojinin Ağustos 2018 tarihinde tanıtılacak olan Galaxy Note9 ile kullanıma sunulacağı belirtiliyor. Galaxy S9'un ekstra bir biyometrik kimlik doğrulama için üç boyutlu yüz tarama özelliğine sahip olup olmayacağı konusunda ise şimdilik çelişkili bilgiler gündemde. 

Whatsapp