Galaxy S8'lerde, SMS sorunu yaşanıyor

Samsung'un geliştirdiği yeni nesil amiral gemisi Galaxy S8 kullanıcılarının, SMS alama sorunuyla karşı karşıya kaldığı iddia ediliyor.

Akıllı telefon üretiminin en önemli isimlerinden birisi olarak karşımıza çıkan Güney Kore kökenli Samsung firması, amiral gemisi Galaxy S8'le çok önemli sorunlar yaşama da bazı sorunlarla karşı karşıya kalıyor. Özellikle Reddit forumlarında Verizon, AT&T, T-Mobile ve Sprint gibi mobil taşıyıcıları Galaxy S8'lerin de kullananların mesaj alımlarında sıkıntılar yaşadığı belirtildi.


Pek çok kullanıcı tarafından forumda yer alan konu altına kendilerine gönderilen mesajların ulaşmadığını veya geç ulaştığı rapor edildi. Sorunun üçüncü parti SMS uygulamaları kullanıldığı taktirde de boy gösterdiği söylenirken, bazı kullanıcılar ise bilgisayarlara gönderilen bildirimlerin anlık olarak yerine ulaştığını ancak henüz belirlenemeyen bir sorundan ötürü mesajların görüntülenemediği söyleniyor.


Sorunu yaşayan kimi kesimler ise SMS uygulaması altında yer alan "Advanced Messaging" (Gelişmiş Mesajlaşma) özelliği kapatıldığında sorunun ortadan kaldırıldığını belirtiyor. Ancak kimi kullanıcılar ise bu özellik kapatılsa dahi, sorunun giderilemediğini söyleniyor.

Sorunu yaşayan kullanıcıların çoğu Kanada ve ABD'de yaşarken, bu sorunun bölgesel bir problemden ötürü yaşanabileceği düşünülüyor. Konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmasa da, bu sorunun yazılımsal bir sorun olduğu ve yayınlanacak olan güncelleme ile giderileceği belirtiliyor.

Whatsapp