Galaxy S8 ve Note 8 Videolu Kilit Ekranı Özelliğine Kavuştu

Samsung Galaxy S8 ve Note 8 modelleri için S9 serisinde olan videolu ekran kilidi özelliği geldi.

Eğer Samsung Galaxy S8, S8 Plus veya Galaxy Note 8 modellerinden bir tanesine sahipseniz Haziran ayı güvenlik yamasının bulunduğu en son güncellemenin cihazınıza gelmiş olması gerekiyor. Haziran ayı güvenlik yamasının yanı sıra ayrıca cihazınıza S9 serisinde bulunan yeni bir özellik daha eklenmiş olacak.

Videolu ekran kilidi sayesinde cihazınızın kilit ekranına sabit bir duvar kağıdı koymak yerine bir gif benzeri kısa videolar koyarak daha dinamik bir kilit ekranı kullanabilirsiniz. Elbette hareketli kilit ekranının daha fazla pil tüketeceği düşünülüyor. Bu konu ile ilgili henüz test edilmiş bir rapor yok. Fakat mantıken çok az bir pil tüketeceğini söyleyebiliriz.

Videolu kilit ekranı özelliğini kullanabilmeniz için Haziran ayı güvenlik yaması bulunan son güncellemeyi S8, S8 Plus veya Note 8 cihazınıza yüklemiş olmanız gerekiyor. Eğer son sürüm cihazınızda yüklü ise telefonunuzun menüsünden temalar uygulamasına girerek arka planlar kısmından videolu kilit ekranını değiştirebilirsiniz. Dilerseniz mağaza içerisinde yer alan kısa videolara göz atabilir veya kendi galerinizden bir videoyu seçerek kilit ekranında kullanabilirsiniz.

Eğer bu temalar uygulaması içerisinde bu özelliği göremiyorsanız cihazınızda son güncelleme yüklü değildir. Telefonunuzun ayarlar menüsünden sistem güncellemeleri kısmına giderek sizde güncellemeleri kontrol edebilirsiniz.

Whatsapp