Galaxy S8 Plus İçin Android 8.0 Oreo Beta Güncellemesi Geliyor

Samsung Galaxy S8 Plus Geekbench üzerinde Android 8.0 Oreo sürümü ile ortaya çıktı. Bu durum çok yakında Galaxy S8 Plus modeli için Android 8.0 Oreo Beta güncellemesinin geleceğini gösteriyor.

Samsung tarafından geçtiğimiz günlerde Android 8.0 Oreo beta güncellemesinin Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus modelleri için dağıtılacağına dair bir açıklama gelmişti. Her iki rapor da Galaxy S8 Plus modeli için Android 8.0 Oreo güncellemesinden bahsederken bugün ortaya çıkan bir bilgi daha somut bilgileri bize sunuyor.

Samsung Galaxy S8 Plus modeli Android 8.0 Oreo üzerinde çalışırken Geekbench uygulamasında göründü. Galaxy S8 Plus kullanıcıları beta programının bir parçası olarak gelecek güncelleme ile beraber Android 8.0 Oreo deneyimini yaşayacak. Tahminlere göre beta programı Ekim veya Kasım başında başlayacak.

Daha da önemlisi Android 8.0 sürümü hem Qualcomm işlemcili (Msm8998) bir model olan Galaxy S8 Plus hemde Samsung'un kendi geliştirdiği Exynos işlemcisine sahip bir model (universal8895) üzerinde görüldü. Exynos Avrupa, Asya vb gibi piyasalarda satışa sunulurken Qualcomm tarafından desteklenen S8 ve S8 Plus modelleri ABD'de, Çin'de ve bazı diğer bölgelerde satılıyor. Samsung bütün farklı S8 Plus varyantları için Android 8.0 Oreo güncellemesini dağıtacak. Elbette öncelikle güncelleme Beta programına katılan kullanıcılara gelecek.

Samsung'un gayri resmi haber sitesinden gelen önceki raporlara göre, Sammobile, Android Oreo 8.0 güncellemesinin Galaxy S8 için G950FXXU1BQI1 ve Galaxy S8 Plus için G955FXXU1BQI1 sürüm numaraları ile geleceğini söylüyor. 

Bu arada sadece Samsung Android Oreo üzerinde çalışmıyor. OnePlus firması da kapalı beta olarak seçilmiş OnePlus 3 kullanıcıları için Android 8.0 Oreo güncellemesini dağıtmaya başladı. Xperia XZ1 bildiğiniz üzere dünya üzerinde Android 8.0 Oreo ile gelen ilk Android telefon özelliğini taşıyor. Önümüzdeki ay Google Pixel 2 modeli de çok büyük ihtimalle

Whatsapp