Galaxy S8 Optik Parmak İzi Okuyucu Gelebilir

Samsung'un yeni amiral gemisi hakkında bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor. Galaxy S8'in optik parmak izi okuyucu ile geleceği iddia ediliyor.

Galaxy Note 7 macerası dramatik bir şekilde son bulan Güney Kore merkezli üretici Samsung, bir sonraki amiral gemisi ile kayıplarını telafi etmeyi ve hayranlarının gönlünü tekrar kazanmayı amaçlıyor. Geride bıraktığımız haftalarda Samsung Galaxy S8 hakkında bazı bilgiler internette yer almıştı. Ve görünen o ki Samsung her ne kadar engellemeye çalışıyor olsa da Galaxy S8 hakkında yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam edecek. 

Gelen yeni bilgilere göre Samsung Galaxy S8'e bir optik parmak izi tarayıcı koymak için çalışıyor ve bu gerçekten tam ekran cihazı elde etmeye yardımcı olacak. Optik parmak izi algılama eski bir teknoloji ve yeni nesil güncel cihazlarda ultrasonik parmak izi tarayıcı teknolojisi kullanılıyor. Mevcut optik parmak izi tarayıcı teknolojisinin, Qualcomm'un ultrasonik parmak izi tarayıcı teknolojisinde olduğu gibi 3D yerine 2D resme dayalı olması ve yüzeyi aydınlatmaya ihtiyaç duyması nedeniyle daha hantal olması çözülecek öncelikli sorun olarak görülüyor. 

Samsung, akıllı telefon ekran altına yüksek çözünürlüklü optik sensör kullanmak için bir yol bulmuş olabilir ve bu arada Galaxy S8'in gövdesine,sığdıracak kadar gerekli parçaları küçültmüş olabilir. Samsung'un yeni amiral gemisinin bu tarz bir optik parmak izi okuyucu ile geleceği söyleniyor ve bunu başarırsa Xiaomi'nin Mi Mix modelinde yapmaya çalıştığı gibi tam ekran bir telefon için ön taşlardan da vazgeçilebilir.

Samsung'un optik parmak izi tarayıcı ile ilgili bazı sorunlar yaşadığı belirtiliyor. Ancak üretim sorunlarını çözmek için oldukça bol bir süre var bu yüzden Galaxy S8'in piyasa çıkması yaklaşık olarak 5-6 ayı bulabilir.

Bu bilgiler şimdilik tabi ki sadece söyleminden ibaret,  bu nedenle şimdiden beklentilerimizi çok yükseltmemeliyiz. Fakat dün yapılan Mi Mix duyurusundan sonra akıllı telefon pazarında rekabetin bu alanda giderek artması bekleniyor. 

Whatsapp