Galaxy S8, inanılmaz VR deneyimi sunmaya hazırlanıyor

Samsung'un gelecek sene sunacağı Galaxy S8 amiral gemisi hakkında bilgiler gelmeye başladı...

Samsung bu sene de satış rakamları ile zirvede ve sene sonuna kadar da zirvedeki yerini bırakmaya niyetli görünmüyor. Bir kaç gün sonra Galaxy Note7 adındaki yeni bir üst seviye phablet duyurusu gerçekleştirecek olan firmanın bu sene en önemli modelleri ise amiral gemisi Galaxy S7 ve bu cihazın iki yanı kavisli ve büyük ekranlı versiyonu Galaxy S7 edge olmuştu.

Samsung, son dönemde sanal gerçeklik platformuna oldukça önem verirken, Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge modelleri ile birlikte sanal gerçeklik gözlüğü, Gear VR'yi ücretsiz olarak vermişti. Ayrıca Gear VR, ülkemizde de 199TL fiyat etiketi ile satın alınabiliyor.

Sanal gerçeklik deneyimi için en az Quad HD çözünürlük gerekli ve Samsung, yeni sene de bu deneyimi bir adım öteye taşımaya niyetli. Gelen bilgilere göre 2017 başlarında pazara sunulması beklenen Galaxy S8 ve Galaxy S8 edge akıllı telefonlar 3.840x2.160 piksel UHD çözünürlükte dokunmatik ekran ile gelecek. 

Diğer taraftan karşılaştırma yapacak olursak eğer, dikkat çekici sanal gerçeklik gözlüklerinden olan Oculus Rift'in ise 2.160x1200 piksel çözünürlüğünde ekrana sahip olduğunu da belirtelim.

Samsung Galaxy S8 edge'nin 5.5" büyüklüğünde ekran içereceği kaydedilirken, Galaxy S8'nin ise henüz hangi büyüklükte ekran ile geleceğine dair bilgi bulunmamakta.

Ayrıca VR deneyimini arttırmak için grafik işlemci açısından da sıçrama bekleniyor. Qualcomm'un gelecek sene Snapdragon 830 adındaki yonga seti ile pazarda mücadele etmesi beklenirken, bu yonga seti Galaxy S8 ve Galaxy S8 edge'de yer alacak.

Whatsapp