Galaxy S8 ile Samsung, dengeleri alt üst etmeye hazırlanıyor

Samsung'un yeni Galaxy S8 amiral gemisi çift arka kamera ve dokunmatik Hom tuşu ile geliyor...

Samsung, bu sene Galaxy S7 amiral gemisi ve bu cihazın büyük ve kavisli ekranlı versiyonu Galaxy S7 edge ile büyük ses getirirken, bir başka üst seviye akıllı telefonu Galaxy Note7 ile hüsran yaşadı. Galaxy Note7 bataryasında olan bir hata nedeni ile geri toplanırken, güvenli denilen yeni sunulan Galaxy Note7'de de benzer sorun olduğu iddia ediliyor.

Diğer taraftan Samsung, büyük bir gizlilik içerisinde yeni nesil amiral gemisi Galaxy S8 üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu yeni akıllı telefonun üst düzey donanım özellikleri ile gelmesi beklenirken, cihaz hakkında iddialar da çoktan gelmeye başladı.

Samsung'un ezeli rakibi Apple, geçtiğimiz ay iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerini pazara sundu. Bu akıllı telefonlarda en dikkat çeken özelliklerden bir tanesi tıklanmayan ve dokunmatik özellikli Home tuşu olurken, ayrıca iPhone 7 Plus'ın arkasında çift kamera yer alıyor.

Samsung'un yeni amiral gemisinin de benzer şekilde dokunmatik Home tuşu ile geleceği iddiaları geliyor. Ayrıca diğer bir iddia ise Home tuşunun tamamen ekrana entegre edilerek, ön tarafın sadece cam olarak sunulabilecek olması. Ancak yine de henüz her iki iddiayı da doğrulayacak resmi bilgiler bulunmuyor.

Ayrıca çift kamera özelliği bir çok firma tarafından kullanılırken, Samsung, şimdiye kadar çift kamera kullanmamıştı. Ancak Apple'ın bu yöndeki kararının Samsung'un da çift kamera özelliğini yeni amiral gemisinde kullanma ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Whatsapp