Galaxy S8 ile Samsung, bir adım daha öteye gidecek

Galaxy S8, 4K ekran ile sunulabilir...

Samsung, akıllı telefon pazarının en güçlü isimlerinden ve bir süredir Galaxy Note7 akıllı telefonunun batarya fiyaskosu ile meşgul. Firma bir süre önce cihazın satışlarını durdurmuş ve tüm satılanları da değiştirme kararı almıştı. Ayrıca dün itibari ile de Galaxy Note7 tekrar satışa sunulmaya da başlandı.

Samsung'un aslında en önemli serisi Galaxy S modelleri olurken, bu sene içerisinde Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge adındaki cihazlar pazara sunulmuştu. Firma şimdi ise Galaxy S8 modelleri üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. 

Galaxy S8 gelecek senenin en önemli modellerinden birisi olacak. Büyük ihtimalle yine MWC, Mobil Dünya Kongresi'nde resmi olarak duyurulması beklenen cihaz için bilgiler gelmeye devam ederken, yeni bir bilgi ekran için geldi. Bu yeni iddiaya göre Galaxy S8, 3840x2160 piksel çözünürlüğünde dokunmatik ekran ile sunulacak. Galaxy S7 modeller 2560x1440 piksel Quad HD ekran ile gelmişlerdi.

Samsung'un ekran çözünürlüğünü bir adım öteye taşımasının arkasındaki nedenin ise sanal gerçeklik olduğu belirtiliyor. Ancak yine de şunu da belirtmek gerekiyor, ekran çözünürlüğü arttıkça batarya açısından daha kötü sonuçlar alınacağı da biliniyor.

Aslında 4K ekrana sahip bir akıllı telefon geçtiğimiz sene Sony tarafından sunulmuştu. Sony Xperia Z5 Premium adı ile gelen bu akıllı telefon sunmuştu ve bu akıllı telefon  sadece kendi kamerası ile çekilen 4K görselleri görüntülerken, diğer tüm içerikler ise 1920x1080 piksel Full HD olarak görüntülenmekteydi.

Whatsapp