Galaxy S8 ile Galaxy S8+'ın batarya performansı

Samsung'un geliştirdiği iki amiral gemisi Galaxy S8 ile Galaxy S8+ karşı karşıya gelirken, bakın hangisinin batarya performansı daha çetin çıkmayı başardı.

Tanıtımını gerçekleştirdiği iki yeni amiral gemisinin ulaştığı ön sipariş rakamlarıyla ve 2017 yılının ilk çeyreği itibariyle ulaştığı satış rakamlarıyla yüzü gülen Samsung firmasının iki yeni modeli Galaxy S8 ile Galaxy S8+ karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmada iki cihazın batarya performansı test edilirken, Galaxy S8+ kardeşine göre daha çetin çıktı diyebiliriz.


XeeTechCare isimli Youtube kanalının gerçekleştirdiği bu test 5 farklı aşama üzerinde şekilleniyor. İlk etapta iki cep telefonu Wi-Fi ağına bağlanırken, ekran kalitesi %100 olarak ayarlanıyor ve tüm bağlantı seçenekleri devre dışı bırakılıyor. Bu işlem ardından iki telefonda 60 dakika boyunca Instagram açılırken, uygulamada her 10 dakikada bir sayfalar yenileniyor. Bu sürecin ardından Galaxy S8'in bataryası %87 oranına ve Galaxy S8+'ın bataryası ise %88 oranına geriliyor.


Üçüncü aşamada Galaxy S8 kardeşlerde YouTube uygulamasına girilirken, iki cihazda da iki saatlik süre boyunca videolar oynatılıyor. YouTube oynatma testinin ardından ise Galaxy S8'in şarjı %64 oranına, Galaxy S8+'ın şarjı ise %66 oranına geriliyor. Dördüncü adımda ise her iki cihazda da bir saat boyunca Asphalt 8 oyunu oynanılırken, Galaxy S8'de pil göstergesi %51 ve Galaxy S8+'da pil göstergesi %53 oranına düşüyor.


Son aşamaya gelindiğinde bir saat boyunca 4K video kaydı yapılan cihazların şarj oranı S8'de %13 ve Galaxy S8+ modelinde ise 'ye kadar düştü. Daha sonra telefonlarla Asphalt 8 oynanılmaya devam edilirken, Galaxy S8'in şarjı tükendiğinde Galaxy S8 Plus'ın şarjında %12'lik bir pay daha kalmıştı.

Whatsapp