Galaxy S8 Android 8.0 Oreo beta programı 15 Ocak'ta bitiyor

Samsung Galaxy S8 için Android 8.0 Oreo beta programı 15 Ocak'ta bitecek. Bu da Android Oreo güncellemesini in 15 Ocak tarihinden sonra yayınlanacağı anlamına geliyor.

Samsung, Kasım ayı başlarında Galaxy S8 ve Galaxy S8 + için ilk Android 8.0 Oreo güncelleme genel beta sürümünü piyasaya sundu ve beta testinin başlamasından bu yana iki ay geçti. Şirket, beta testi resmi olarak 15 Ocak'ta sona ereceği için bugün 5 Ocak'ta genel beta programına erişimi kapatacağını açıkladı. Kullanıcılar bugün de Galaxy S8 Android Oreo Beta programına kayıt olabilirler. 

Bu açıklama, bir bakıma, Galaxy S8 için Android Oreo Beta programı için sona gelindiğini ve testlerin bittiğini, daha önce de açıkladığımız üzere güncellemenin Ocak ayının ikinci yarısında yayınlanacağına işaret ediyor. 

Geçmişe baktığımızda, Samsung'un Android 8.0 Oreo güncellemesi aslında geçen yılki Android 7 Nougat güncellemesiyle aynı çizgiyi takip ediyor. Android 7 Nougat Beta programının başlamasından sonra beş beta sürümü yayınlandı ve güncelleme genel dağıtıma başladı. 

Daha önce, birkaç Samsung Galaxy S8 modelinin Wi-Fi Alliance'da sertifika aldığını görmüştük. Bu, resmi güncelleme başlamadan önce atılması gereken bir adım ve güncellemenin yakında çıkacağına işaret ediyor. İlginçtir, ABD'ye özgü modeller Wifi Alliance listesinde yoktu, bu nedenle Samsung'un Oreo güncellemesini ABD operatörleri tarafından satışa sunulan Galaxy S8 modellerine getirmesi biraz daha uzun sürebilir. 

Whatsapp