Galaxy S7 ve S7 Edge Android 8.0 Güncellemesi Avrupa'da Yayınlanmaya Başladı

Samsung'un eski amiral gemisi telefonları S7 ve S7 Edge için Avrupa'da merakla beklenen Android 8.0 Oreo güncellemesi dağıtılmaya başladı.

Verizon Wireless yanlışlıkla Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge için resmi Android Oreo değişiklik listesini yayınladığında güncellemenin çok yakın olduğunu biliyorduk. Dev Amerikalı operatör güncellemeyi kendi cihazları için henüz yayınlamış olmasa da S7 ve S7 Edge Android 8.0 güncellemesi şuanda Avrupa'da resmi olarak dağıtılmaya başladı. 

S7 ve S7 Edge Android 8.0 güncellemesinin dağıtılmaya başladığını ilk olarak Avrupa'daki kullanıcılar rapor etmeye başladı. OTA üzerinden dağıtılan güncelleme şuanda birçok kullanıcıya ulaşmış durumda. Önümüzdeki birkaç hafta boyunca güncellemenin diğer pazarlara da ulaşması bekleniyor. İlginçtir ki Samsung bu güncelleme konusunda Galaxy A serisi için hızlı davranırken eski amiral gemisi S7 serisi için yavaş davrandı. 

Galaxy S7 kullananlar, G930FXXU2ERD5 yazılım sürümü ile Oreo güncellemesini alırken, S7 Edge kullananlar ise G935FXXU2ERD5 yazılım sürümü ile Oreo güncellemesini alıyor. Her iki cihaz içinde gelen güncelleme yaklaşık 1.3 GB civarında bir boyuta sahip. Android 8.0 işletim sisteminin yanı sıra, bu güncelleme ayrıca Nisan ayı Android güvenlik yaması ve Samsung Experience 9.0 arayüzünü de beraberinde getiriyor.

Tekrar hatırlatacak olursak bu bir OTA güncellemesidir. Bu sebeple bütün Galaxy S7 ve S7 Edge cihazlarına ulaşması birkaç haftayı bulabilir. Siz yinede cihazınızın ayarlar menüsünden telefon hakkında kısmına girerek yazılım güncellemesinin gelip gelmediğini kontrol edebilirsiniz. Güncellemenin şimdilik bölgesel mi yoksa küresel mi olduğu da halen bilinmiyor.

Whatsapp