Galaxy S10'un Üç Modeli de Ekran İçi Parmak İzi Tarayıcı ile Gelecek 

Samsung'un merakla beklenen 2019 amiral gemisi Galaxy S10'un üç modelinde de ekran içi parmak izi tarayıcıya yer verileceği ortaya çıktı.

Samsung Galaxy S10'un en çok merak edilen özelliklerinden biri de hiç şüphesiz ekran içi parmak izi tarayıcıya sahip olup olmadığı. Samsung Galaxy S8'in başlayarak uzun ekran boyutu nedeni ile parmak izi tarayıcıları arka tarafta yer alıyordu. Ancak Galaxy S10 modeli ile bu sefer ekranın altında olmak üzere şirket, parmak izi tarayıcıyı yeniden ön tarafa alabilir. 

Son birkaç aydaki haberlerde, Samsung'un 2019 yılı için üç adet Galaxy S10 modeli üzerinde çalıştığı ve bu cihazlardan en uygun fiyatlı olacak modelin ekran içi parmak izi tarayıcısına sahip olmayacağı söylendi. Ancak, Güney Kore'den yeni bir habere göre bu özelliğin sadece iki üst modelde değil, aynı zamanda giriş seviyesi modelde de mevcut olacağı iddia ediliyor.

Yatırımcı raporuna göre, üç Galaxy S10 modelinin hepsi, teknolojik uygulamadaki tek farkla, ekran içi parmak izi tarayıcı sensörlerine sahip olacak. İki üst seviye Galaxy S10 modelinin, ultrasonik ekran içi parmak izi sensörlerine sahip olacağı söylenirken, bütçe modeli muhtemelen optik parmak izi tarayıcı sensöre sahip olacak. Ultrasonik sensörler optik olanlardan daha hızlı ve daha hassas, ancak daha pahalı. 

Diğer yandan optik parmak izi sensörlerinin ultrasonik muadillerinden yaklaşık üç kat daha ucuz olduğu tahmin edilmekte. Bu sensörler, parmak izlerini analiz etmek için kullanıcıların parmaklarının anlık görüntülerini kullanıyor ve 2D görüntü tanıma kullandıkları için kameralara benzeriyorlar. Optik sensörler, ultrasonik olanlardan daha az güvenilirdir, ancak yine de ekran üstü parmak izi tarayıcıların alt seviye cihazlara uygulanmasının en uygun yolu. 

Whatsapp