Galaxy S10'un Ekran Alte Parmak İzi Okuyucusu, Ekran Koruyucu ile Çalışmıyor

Samsung'un amiral gemisi Galaxy S10'un Ekran altı parmak izi tarayıcı sensörü, ekrana koruyucu cam takılı olduğunda çalışmıyor.

Telefonlarını kullanırken, camın çizilmesi veyq kırılmasını önlemek için ekstra güvenlik önlemi olarak koruyucu cam kullanmak isteyenler için kötü bir haberimiz var. En son söylentilere göre, Galaxy S10'un ekran altı parmak izi okuyucusu, ekran koruyucularla birlikte çalışmıyor.

Standart Galaxy S10 ve Galaxy S10 + yeni bir ekran altı parmak izi teknolojisini kullanacak. Bu teknolojinin, mevcut optik parmak izi teknolojisinden daha güvenilir, daha hızlı ve daha yüksek doğruluğa sahip olduğu düşünülen ultrasonik parmak izi teknolojisi olduğu belirtiliyor.

https://twitter.com/armadillotek/status/1085533746789576705

Armadilotek, ürünlerinin Galaxy S10'da test edildiğini iddia ediyor ve tüm ekran koruyucularının, parmak izi tarayıcısının düzgün çalışmasını engellediğini belirtiyor. Bu durum, tahmin ettiğimizden daha da kötü olabilir.

Öncelikle, şirketin olası tüm malzemeleri test edip etmediğini veya hangilerini test ettiklerini bilmiyoruz. Zira hem cam gem de plastik malzemeler, ekran koruyucularının üretiminde kullanılabiliyor. Ayrıca, Samsung Galaxy S10, üzerinde ekran altı parmak izi tarayıcı ile çalışan koruyucu ile gelebilir. Akıllı telefonlar Mart ayının başında piyasaya sunulduğunda, bu konu da büyük ihtimalle açıklığa kavuşmuş olacak. 

Whatsapp