Galaxy S10 Serisi, Batarya Kapasitesi, Boyut Karşılaştırması ve Yonga Seti Bilgileri Ortaya Çıktı

Samsung Galaxy S10 serisinin, batarya kapasiteleri, boyut karşılaştırmaları ve yonga setine dair bilgiler, yeni bir sızıntı ile ortaya çıktı.

Yeni bir gün ve yine bir Galaxy S10 sızıntısı ve söylentisi ortaya çıktı. Samsung'un bir sonraki amiral gemisi serisinin büyük resminin büyük ölçüde şekillendiğini ve bu resmin mantıklı olduğunu söylemek isteriz, ama gerçek şu ki Galaxy S10 serisi ile ilgili olarak çok fazla sızıntı gerçekleşiyor. Bu şartlar altında, gelen bilgilerin kaynağı önemli ve Ice Universe bu konuda iyi bir geçmişe sahip. 

Öncelikle Galaxy S10 serisinin versiyonları ile başlayalım. Çoğu kaynak aynı fikirde olduğu için bu bilgiyi güvenilir sayıyoruz ve Galaxy S10 serisinin Galaxy S10 Lite, Galaxy S10 ve Galaxy S10+ isimleri ile geleceğini düşünüyoruz. Ancak şu an için mevcut bilgilerle Galaxy S10'un 5G versiyonu üzerinde tartışmak pek mümkün görünmüyor. 

https://twitter.com/UniverseIce/status/1081214498663391232

Galaxy S10 Serisi ile ilgili olarak temel bilgileri verdikten sonra ilk olarak Ice Universe tarafından paylaşılan ve Galaxy S10 üçlüsünün sırasıyla 5.8 inç, 6.1 inç ve 6.4 inç ekran boyutlarına sahip olacağını gösteren şeffaf koruyucu kılıfların görüntüsüne geçebiliriz. Fotoğrafın üzerinde yazılı olan ve Galaxy S10 serisinin batarya kapasitesini gösteren bilgiler daha önemli gibi duruyor. Daha önceki sızıntılarda da iddia edilen ve buradaki fotoğrafta da doğrulandı bilgilere göre en küçük Galaxy S10 modeli 3.100 mAh bataryaya sahip olacak. Diğer iki Galaxy S10 modelinden standart Galaxy S10 3.500 mAh, Galaxy S10 + ise 4.000 mAh bataryaya sahip olacak. 

Galaxy S10 Lite'ın mevcut Galaxy S9 ile en yakın özelliklere sahip cihaz olduğunu varsayarsak, ekran boyutu benzerliği de göz önüne alındığında, batarya kapasitesinde küçük bir artış olacak gibi görünüyor. Doğal olarak, Galaxy S10 serisinin diğer iki modelini, yine ekran büyüklüğüne bağlı olarak Galaxy S9 + ve Galaxy Note9 ile karşılaştırmamız gerekiyor. Böylelikle, batarya kapasitelerinin bir önceki yıla ait amiral gemisi modelleri ile denk olduğunu görüyoruz ki bu da gayet mantıklı. 

https://twitter.com/UniverseIce/status/1081398512623923200

Aslında, Galaxy S10 "lite" ve Galaxy S9 benzerliğine geri döndüğümüzde ve Ice Universe'nin üç Galaxy S10 modeli ile ilgili olarak paylaştığı tüm bilgilerin olduğuna inanıyorsak, grubun en küçüğü olan Galaxy S10 Lite da dahil tümü, satışa sunulduğu ülkeye bağlı olarak Qualcomm Snapdragon 855 ve Exynos 9820 yonga setine sahip olacak demektir. Bu da Samsung'un pazardaki genel yaklaşımı stratejisi ile uyumlu görünüyor. 

Ekran boyutlarına gelince, Ice universe "Galaxy S10 ve S10 + 'ın koruyucu filmi" olarak nitelendirdiği bir aksesuarı, diğer birkaç cihazla karşılaştıran bir video yayınladı ve bu noktada işler biraz daha karışık hale geliyor. Zira Ice Universe'nin elinde tuttuğu cam ekran koruyucusu kavisli, bu muhtemelen S10 "lite" için olmadığı anlamına geliyor. Çünkü çoğu kaynak, Galaxy S10 Lite modelinde düz bir panel ile Infinity-O ekran tasarımı kullanılacağını belirtiyor.

https://www.youtube.com/watch?v=pFGr-jFXuS8

Tüm bu detayları geride bırakırsak, cam ekran koruyucunun Galaxy S9 ile mükemmel derecede uyumlu olduğu görülüyor. Doğal olarak videoda da görüldüğü üzere Galaxy S9+ ve Galaxy Note 9'dan daha küçük. Ayrıca, Galaxy S9+' uyumlu olduğu iddia edilen bir Galaxy S10+ videosu da ortaya çıkmıştı. 

Görünüşe göre, Samsung'un yeni çene ve ön kamera yerleşimi ile yeni ekran tasarımı, önceki akıllı telefon modellerinin genel boyutunu değiştirmeden ekranı büyütmesine olanak sağladı. Bu durumda, Galaxy S10 Lite'ın Galaxy S9 ile olan benzediğini de açıklıyor. Şirket ayrıca batarya kapasitelerinde de önemli oranda geliştirme yapmış olacak. 

Whatsapp