Galaxy S10, Dünyanın En Gelişmiş Ekran Parmak İzi Tarayıcısına Sahip Olacak

Samsung'un 2019 amiral gemisi Galaxy S10'un akıllı telefon piyasasındaki en gelişmiş ekran içi parmak izi tarayıcı sensörüne sahip olacağı iddia ediliyor.

Çerçevesiz akıllı telefonların yaygınlaşması ile birlikte, ilk olarak optik sensörler daha sonra da ultrasonik ekran içi parmak izi sensörleri kullanılmaya başlandı. Güney Koreli medya kaynaklarına göre Galaxy S10 da ultrasonik ekran içi parmak izi tarayıcı sensörü kullanacak ancak bu sensör, şimdiye kadar hiçbir akıllı telefonda kullanılmamış olan üçüncü nesil bir sensör olacak. 

Qualcomm'un üçüncü nesil ultrasonik ekran içi parmak izi tarayıcı sensörü, Galaxy S10'un en önemli ve dikkat çeken özelliklerinden biri olacak ve ilk kez bu kadar yüksek profilli bir akıllı telefona, bu kadar geniş bir ekran alanını kapsayacak şekilde entegre edilecek. 

Şu anda piyasada Vivo NEX S gibi Gudix tarafından üretilen optik ekran içi parmak izi tarayıcı sensöre sahip cihazlar bulunuyor. Ancak Samsung, Gudix üretimi optik sensörleri Galaxy A serisi gibi orta seviye modellerinde kullanacak. Üst seviye olan Galaxy S10'dan ise Qualcomm'un sensörleri yer alacak. 

Samsung'un yeni üst seviye cihazlarında, büyük ihtimalle önümüzdeki yıl Şubat ayında Barselona'da düzenlenecek olan MWC 2019 etkinliğinde tanıtılacak. Samsung Galaxy S10'un Qualcomm Snapdragon 855 yonga seti ile birlikte 5G desteğini de içermesi bekleniyor. 

Whatsapp