Galaxy Note7'nin şarj kapasitesi Kanada'da da sınırlandırılıyor

Samsung, şimdi de Kanada'da Galaxy Note7 akıllı telefonunun şarj kapasitesini sınırlıyor

Samsung'un Galaxy Note7 akıllı telefonu Ağustos ayı başında resmi olarak duyurularak pazara sunulurken, kısa sürede batarya fiyaskosu patlak vermiş ve iki geri çağırma ile akıllı telefonun hem üretimi hem de satışları tamamen durduruldu. Bu büyük sorun sonrasında firmanın hisseleri düşüş gösterirken, ayrıca firmanın kar rakamlarında da milyarlarca dolar düşüş yaşandı.

Olayın parasal yönünü bir kenara bırakacak olursak eğer, Galaxy Note7, yanma tehlikesi taşıyan bir cihaz ve Samsung, bu cihazların kullanılmamasını ve kapalı bir şekilde geri iade edilmesini istiyor. Bu tehlikeli duruma karşılık hala, Galaxy Note7 cihazı satın alan ve şu anda dünya genelinde kullanan bir çok kişi bulunmakta.

Samsung, geri dönüşü hızlandırmak için önlemler de almaya devam ediyor ve bu önlemlerden birisi de güncelleme ile cihazın şarj kapasitesinin %60 ile sınırlandırılması. Güncelleme bazı ülkelerde sunulmaya başlanmıştı ve şimdi de bu batarya sınırlandırması Kanada'ya geldi. Kanada'da güncelleme sonrası Galaxy Note7 kullanıcıları cihazlarını sadece %60 kapasiteye kadar şarj edebilecek.

Amerika Birleşik Devletleri için bir açıklama Samsung'dan gelmiş ve firma bu ülkede %85 oranında Galaxy Note7 akıllı telefonların geri geldiğini belirtmişti.

Samsung, daha ileri önlemler de almaya başlıyor. Firmadan yapılan açıklamaya göre önümüzdeki günlerde Yeni Zelanda'da yer alan Galaxy Note7'ler cep telefonu operatörlerinin şebekelerine bağlanamayacak.

Whatsapp